În recesiune se pot obține rezultate SEO și cu advertoriale ieftine

Recesiunea ne bate la ușă, este doar o chestiune de timp până când va ajunge și în România. De vreun an își face veacul prin Statele Unite și, după cum bine știm, trendurile de peste ocean ajung și la noi cu un an întârziere. Ei bine, atunci când avem parte de recesiune, strategiile de publicitate trebuie schimbate astfel încât să se poată încadra cu brio noilor bugete destul de subțiate de efectele crizei economice.

Cea mai bună metodă pentru promovare a magazinelor online rămâne combinația dintre SEO și link building, întrucât este singura metodă care-și păstrează rezultatele și după încheierea campaniei. Google Ads sau Facebook Ads funcționează asemenea unui robinet, care odată închis, nu mai trimite niciun vizitator către magazin. Astfel, cea mai bună metodă de promovare în recesiune rămân advertorialele.

Prețurile advertorialelor însă au cam luat-o razna în România ultimilor 5 ani, mulți dintre cei care se ocupă cu content writing au ajuns să ceară pentru un articol la fel de mulți bani cât se cer prin străinătate. Evident, acest obicei trebuie să înceteze pentru că în perioadă de recesiune nu este loc pentru altceva în afară de advertoriale ieftine. Haideți să vedem ce înseamnă advertoriale ieftine.

Atunci când discutăm despre advertoriale ieftine, discutăm despre niște articole cu o dimensiune cuprinsă între 300 și 350 de cuvinte, puține cât să nu plictisească dar suficiente cât să poată fi transmisă informația necesară. Este mai mult decât evident faptul că pentru ca un advertorial să fie ieftin, acesta trebuie să aibă o dimensiune destul de mică comparativ cu un advertorial scump, de 1500 de cuvinte.

Partea bună este că nici cititorii nu mai au timp să stea online să citească articole interminabile, așa că aceste advertoriale ieftine devin perfecte pentru campaniile de link building moderne, încadrându-se și în bugetele subțiate destul de mult de criza economică (un advertorial ieftin costă 30 – 35 de lei).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.