Oferte la echipamente și accesorii pentru fibră optică? Intră pe Ethercom.ro și înscrie-te în programul de Parteneriat!

Deții o firmă de instalații și ești interesat de oferte la echipamente și accesorii pentru fibră optică? Dacă te înscrii în Programul de Parteneriat Ethercom, vei beneficia de extra-avantaje: prețuri preferențiale și oferte promoționale, consultanță de specialitate, prioritate la comenzi online, garanție extinsă. Ethercom.ro – partenerul tău de încredere pentru cabluri de fibră optică, echipamente și accesorii pentru fibră optică.

În oferta Ethercom, vei găsi tot ce ai nevoie pentru proiectele tale: 

  • Convertor de fibră optică – dispozitiv utilizat pentru a realiza o conversie între semnalele de date care utilizează tehnologia fibrei optice și cele care utilizează alte medii de transmitere, cum ar fi cuprul.

Fibrele optice transmit semnale de date folosind lumina, ceea ce le conferă o capacitate mare de transfer de date și o rezistență crescută la interferențe electromagnetice. Cu toate acestea, multe echipamente și rețele folosesc încă conexiuni bazate pe tehnologia tradițională de cupru.

Un convertor media de fibră optică este util în cazurile în care este necesară extinderea unei rețele existente, integrarea dispozitivelor cu medii de transmisie diferite sau conectarea rețelelor locale la rețelele de comunicații de mare viteză bazate pe fibră optică.

Recomandare: Gama ULTIMODE care include convertoare media Ethernet (10/100/1000 Mb/s) pentru distanţe de până la 2 km prin fibră optică multimode şi convertoare media WDM single-mode (10/100/1000 Mb/s) cu transmisie bidirecţională prin fibră optică singlemode.

  • Bride metalice, cunoscute și sub denumirea de coliere de cabluri sau cleme de cabluri, sunt dispozitive utilizate pentru a fixa și organiza cablurile și/sau țevile. Acestea sunt fabricate din metal, de obicei din tablă galvanizată, tablă oțelită, aluminiu.

Bridele metalice asigură o fixare fermă a cablurilor, evitând mișcările nedorite și reducând riscul de deteriorare. Acestea sunt folosite pentru a organiza și susține cablurile într-o poziție specifică, astfel încât să fie bine protejate și să nu încurce alte componente sau să nu prezinte pericol de rupere. Utilizarea bridelor metalice facilitează gestionarea cablurilor într-un mod ordonat și profesionist, ceea ce face mai ușoară identificarea, urmărirea și întreținerea acestora. De asemenea, bridele metalice oferă o anumită protecție cablurilor împotriva deteriorării cauzate de frecare, vibrații sau alte influențe mecanice.

  • Cabinete Rack – dulapuri metalice pentru depozitarea și protejarea echipamentelor și cablurilor. Există rack-uri de interior și de exterior, cele din urma fiind special construite pentru a asigură protecția echipamentelor de umiditate, căldura, ploaie, frig, vandalism sau rozătoare. De regulă, rack-urile sunt fabricate din oțel inoxidabil sau alumi Unele cabinete metalice pot avea caracteristici speciale, cum ar fi sisteme de răcire, de ventilare sau de izolare acustică.

Recomandare: Cabinetele Rack Signal staționare (600 X 600 mm,  600 X800 mm, 800 x 1000 mm) și suspendate (450×600 mm, 600 x 600 mm). Sunt ideale atât pentru mediul profesional, cât și pentru utilizatorii obișnuiți.

  • Module SFP (Small Form-factor Pluggable) – dispozitive modulare care permit conectarea și schimbul de semnale de date prin intermediul fibrei optice. Sunt utilizate în echipamente de rețea, cum ar fi switch-uri, routere și echipamente de stocare, pentru a permite transmisia de date la distanțe mari prin intermediul fibrei optice. Un modul SFP este proiectat sub forma unei mici plăci cu dimensiuni standardizate, care poate fi conectată la un port SFP corespunzător pe un dispozitiv de rețea. Aceste module sunt “pluggable”, ceea ce înseamnă că pot fi inserate sau scoase dintr-un port fără a afecta restul echipamentului. Acest aspect oferă flexibilitate și ușurință în ceea ce privește instalarea, înlocuirea și upgrade-urile ulterioare.

Modulele SFP sunt disponibile în diferite variante, în funcție de tipul de fibră optică utilizat (monomode sau multimode) și de distanța de transmisie necesară. Sunt concepute pentru a permite transmiterea de date la viteze ridicate, cum ar fi Gigabit Ethernet, 10 Gigabit Ethernet sau chiar viteze mai mari.

  • Pigtail – o secțiune scurtă de fibră optică cu înveliș tampon, terminată într-un capăt cu o mufă de conectare și celălalt capăt lăsat liber. Pigtail-urile se sudează cu fibrele cablului de distribuţie, eliminând astfel procesul de pregătire a conexiunilor.

Există mai multe tipuri de pigtailuri disponibile: de fibră optică monomode sau multimode, de fibră optică simplex sau duplex. De asemenea, există și pigtailuri echipate cu o înveliș metalic de protecție, care oferă rezistență la tracțiune, îndoire și deteriorări mecanice. Fiecare tip are avantaje și aplicații specifice, iar alegerea potrivită depinde de cerințele și specificațiile proiectului.

  • Powermetru – proiectat pentru a măsura atenuarea fibrelor optice multimode şi singlemode. Powermetrele funcționează prin captarea semnalului optic dintr-o fibră optică și măsurarea puterii luminii respective. Majoritatea powermetrelor de fibră optică sunt echipate cu diferite tipuri de conectori, cum ar fi SC, FC, ST sau LC. De asemenea, multe dispozitive au interfețe digitale sau USB pentru conectivitate și transfer de date.

Powermetrele de fibră optică sunt utilizate în diverse aplicații, precum instalarea și întreținerea rețelelor de fibră optică, testarea performanței sistemelor de comunicații optice, identificarea și diagnosticarea pierderilor de putere. Aceste reprezintă un instrument esențial pentru asigurarea unei transmisii optice fiabile și de înaltă calitate.

Recomandare: Powermetrul Optic TM103N, calibrat pentru măsurarea puterii optice a şase lungimi de undă: 850, 1300, 1310, 1490, 1550, şi 1625 nm. Conector SC/PC (2.5 mm ferulă), adaptor FC/PC.

În oferta Ethercom, vei găsi tot ce ai nevoie pentru proiectele tale: Media convertoare, Video convertoare, Module SFP si SFP+, Aparate sudură fibră optică, Accesorii pentru sudarea fibrelor optice, Powermetre, OTDR și surse laser, Splitere și atenuatori optici, Pigtail-uri fibră optică, Patchcord-uri, Cuple fibră optică, Cutii de distribuție FTTH și ODF-uri.

Pentru mai multe informații despre Programul “Parteneriat Instalatori Ethercom” accesează: https://ethercom.ro/content/11-program-paterneriat-instalatori-ethercom

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.