TUTORIAL – Cum inregistram un gameplay folosind OBS

Înregistrarea de gameplay cu ajutorul OBS poate să dea multe bătăi de cap așa că în cele ce urmează vom prezenta un tutorial destul de simplu care cu siguranță vă va ajuta să înțelegeți mai bine acest soft gratuit. Așadar descărcați și instalați OBS, apoi lansați programul. În cadrul Scenei vom adăuga câteva opțiuni după cum urmează.

TUTORIAL – Cum inregistram un gameplay folosind OBS

GAME CAPTURE – este modul prin care spunem OBS-ului că noi vrem să înregistrăm un gampley de joc. Nu folosiți Display Capture pentru că acea funcție NU ESTE PENTRU GAMING.

 

Înainte de a porni OBS, porniți jocul pe care doriți să-l înregistrați. Eu am ales un joculeț cu Poker. Acest joculeț trebuie ales din meniul Game Capture, prin intermediul Capture Specific Window. Așa cum am spus mai sus, eu am ales joculețul HD Poker pe care l-am pornit în prealabil, înainte de a porni OBS.

Așa arată jocul pregătit pentru înregistrare, practic dacă doriți doar să înregistrați gameplay puteți da Start Recording.

Acum, dacă doriți să conectați și camera web alături de microfon, va trebui să mai adăugați la Scenă o opțiune numită Video Capture Device.

Selectăm camera web, în cazul meu Logitech c922 Pro Stream.

După ce am ales camera web mergem pe setările Resolution si alegem rezoluția care ne convine, în cazul meu am ales 1080p cu toate că este doar în 3o FPS.

Ultima setare înainte de a da Start Recording acum rămâne să alegeți microfonul corect. Trebuie să puneți pe MUTE microfonul de la camera web și să dați UNMUTE la Mic/Aux care este microfonul separat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.