ABONAMENT vs CARTELA – AVANTAJE SI DEZAVANTAJE

Avantajele pe care le aduc în prim plan abonamentele de telefonie mobilă încă există comparativ cu cartela PrePay, însă s-au diminuat simțitor în ultimii 10 ani, întrucât telecomunicațiile s-au mutat practic în mare parte în mediul online, prin intermediul aplicațiilor WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram și multe altele. Internetul a modificat din temelii conceptul de telecomunicații și a reușit să faciliteze accesul la servicii gratuite cu ajutorul cărora oamenii depășesc simplul apel telefonic și se bucură din plin și de transferul de date (fișiere) în timp real.

Mai există astăzi vreun motiv pentru a sta agățat 24 de luni de un abonament? Și care sunt cele mai importante avantaje pe care cartela PrePay le are în 2023 față de abonamentele acelorași operatori de telecomunicații? Ei bine, vom discuta despre acest lucru în cele ce urmează și vom descoperi împreună cele mai mari avantaje și dezavantaje ale abonamentelor și ale cartelelor PrePay în 2023.

Dezavantaje abonamente Orange, Vodafone sau Telekom

Cel mai mare dezavantaj al abonamentelor este faptul că nu poți renunța la ele odată ce ai semnat contractul, decât dacă achiți niște despăgubiri care de cele mai multe ori sunt iraționale și total nedrepte comparativ cu valoarea abonamentelor în sine. Nu puține sunt cazurile în care clienții nu au mai dorit să achite contravaloarea abonamentelor din diverse motive (nu au mai fost mulțumiți, ori nu au mai avut bani) și au fost târâți prin tribunale și ulterior executați silit pentru recuperarea creanțelor, oamenii fiind nevoiți să scoată din buzunare sume mult mai mari decât creanțele propriu zise, din pricina procedurii de executare silită.

Cunoaștem cazuri de foști clienți care în loc de 700 RON cât ar fi trebui să plătească taxă la operator pentru închiderea prematură a abonamentului, au plătit ulterior peste 2000 RON în urma executărilor silite.

Dezavantaje cartele PrePay Orange, Vodafone sau Telekom

Singurul dezavantaj al cartelelor PrePay comparativ cu abonamentul este faptul că trebuie să fii un fel de manager, trebuie să te ocupi personal de reîncărcarea beneficiilor lunare. După cum bine știm, la cartelă beneficiile expiră și atunci e nevoie de o reîncărcare Vodafone, Orange sau Telekom. Aceste reîncărcări se pot astăzi achiziționa foarte simplu online, prin intermediul portalurilor de genul incarca.ro, iar procedeul durează maxim 2-3 minute.

La abonamente, beneficiile se reînnoiesc automat atât timp cât factura este achitată la timp, clientul nu trebuie să aibă niciodată această grijă. Singura lui grijă devine astfel banala factură pe care o poate achita tot online.

Avantaje abonamente Orange, Vodafone sau Telekom

Din moment ce comunicațiile s-au mutat online, astăzi abonamentele vin cu altfel de beneficii pentru clienți, nu mai contează minutele naționale sau internaționale. Abonamentele aduc în prim plan posibilitatea de a achiziționa telefoane la prețuri preferențiale și de a le achita în rate, odată cu factura, timp de 24 de luni. Așadar, cine dorește să cumpere un telefon în rate la un preț mai bun decât în magazine, abonamentul la Vodafone, Orange sau Telekom poate să fie soluția perfectă pentru el, cu toate că, după cum spuneam mai sus, contractele sunt cam riscante.

Avantaje cartele PrePay Orange, Vodafone sau Telekom

Cel mai mare avantaj al cartelelor PrePay este evident libertatea. Nu ai contract cu nimeni, poți să te muți de la un operator la altul când vrei tu fără să plătești nimic, fără să dai socoteală la nimeni. Nu mai ești mulțumit de Orange? Te muți la Vodafone. Ți-ai schimbat domiciliul și nu mai ai semnal la Telekom? Te poți muta foarte rapid pe Vodafone sau pe Orange. În plus, la cartelă cât consumi atât plătești, nu are cum să-ți vină vreo factură umflată inexplicabil cum se întâmplă de multe ori în zona de abonamente. Și până să te lămurești ce și cum, o iei razna. După ce stai în telefon 45 de minute și aștepți să te preia un operator, afli că ori a intrat roaming-ul ori ceva opțiune a rămas activă, niște chichițe pe care nu ți le zice nimeni atunci când îți faci abonamentul și cu care te ciugulesc operatorii încet dar sigur.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.