PROBLEME CU APA DURA? CUMPARA UN FILTRU SI AI SCAPAT DE GRIJI

Apa dură este un dușman invizibil care atacă atât sănătatea noastră dar și electrocasnicele cu care intră în contact. Deși nu există o lucrare științifică în care să scrie negru pe alb faptul că din cauza apei dure se formează pietrele la rinichi, în momentul în care un pacient se prezintă la medic cu astfel de probleme de sănătate, i se recomandă imediat să nu mai consume apă de la robinet. Este foarte important să avem grijă de propria sănătate mai ales în situația în care cunoaștem foarte bine cum stă treaba prin spitalele din România, Doamne-ferește să ajungem vreodată să fim internați. Nu se știe dacă ieșim vindecați, nu se știe dacă mai ieșim vreodată…

Acest dușman invizibil este necruțător și cu electrocasnicele cu care intră în contact direct. Probabil mulți dintre noi am observat celebrul produs Calgon, recomandat pentru protecția mașinii de spălat împotriva calcarului. OK, dar ce facem cu restul electrocasnicelor care folosesc apa de la rețea dar în care nu se poate pune Calgon? Discutăm aici despre boilere electrice, centrale termice, cafetiere, espressoare, aspiratoare cu apă și așa mai departe… Ei bine, există o soluție pentru toate aceste probleme și anume instalarea unui filtru apă dură. Este vorba despre celebrele dedurizatoare iar în cele ce urmează vom prezenta dedurizatorul BLUESOFT K30/VR34BLACK, unul dintre cele mai accesibile aparate pentru eliminarea calcarului din apă de pe piață la ora actuală.

DEDURIZATOR BLUESOFT K30/VR34 BLACK

Dedurizatorul BLUESOFT K30/VR34 a devenit popular în România din pricina combinației dintre dimensiune și capacitate. Avem de-a face cu un aparat pe care multă lume îl ascunde pur și simplu sub chiuvetă și astfel, devine perfect pentru instalat în garsoniere și apartamente, unde spațiul din baie și bucătărie este mereu o problemă. Acest filtru apă dură are 50/32/60 cm (L x l x h)  însă poate să ofere un debit nominal de apă moale cuprins între 0.8 și 1.5 metri cubi pe oră, mai mult decât suficient pentru locuințele cu 1-2 băi.

Acest aparat transformă apa dură, bogată în calcar în apă moale prin intermediul unei substanțe, o rășină cationică schimbătoare de ioni. Deși sună a chimie complexă, în realitate procesul de funcționare este unul destul de simplu. După un anumit număr de metri cubi de apă moale produsă, dedurizatorul intră în regenerare, un proces care se bazează pe spălarea rășinii din interior cu saramură astfel încât să poată produce în continuare apă moale la standardele cele mai înalte. Fazele regenerării sunt destul de interesante după cum veți vedea imediat.

Regenerare dedurizator BLUESOFT K30/VR34

  1. Spălarea inversă – este prima etapă a regenerării, apa începe să străbată dedurizatorul de jos în sus, antrenând particulele solide depuse pe patul de rășină în timpul funcționării. Această apă necesară spălării inverse este evacuată apoi prin racordul de golire aflat în partea de sus a coloanei.
  2. Aspirația de saramură – din rezervorul de saramură se injectează în coloana de rășini apă combinată cu sare (clorură de sodiu) și se spală rășina de sus în jos.
  3. Spălarea lentă – în cadrul acestei etape, se face schimbul de ioni între clorura de sodiu și rășini. Ea începe în momentul în care toată saramura a fost aspirată.
  4. Spălarea rapidă – saramura și toate reziduurile rezultate din spălarea lentă sunt eliminate iar dedurizatorul este din nou în condiție optimă pentru a produce apa moale.
  5. Reumplerea rezervorului de saramură – dedurizatorul trimite apă către rezervorul de saramură pentru a se prepara saramura necesare următoarei regenerări.

Așadar, acesta este procedeul prin intermediul căruia dedurizatorul BLUESOFT K30/VR34 reușește să transforme apa dură în apă moale, cu ajutorul sării și a rășinilor. Nu este nimic foarte complicat, din contră, este un aparat simplu de înțeles, simplu de folosit, un filtru apă dură care-și face treaba de minune indiferent de locația în care este amplasat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.