Ce avantaje are un dedurizator nonelectric?

În ultimii 5 ani au început să apară diverse soluții pe piața din România menite să rezolve problema cu apa dură. Din păcate apa dură a devenit o problemă pe meleagurile noastre atât pentru starea generală de sănătate, dar și pentru electrocasnicele care sunt conectate direct la rețeaua de apă. Cea mai interesantă soluție pentru apa dură constă astăzi în instalarea în gospodărie a unui dedurizator nonelectric, un aparat care are foarte multe avantaje, avantaje despre care vom discuta și noi în cele ce urmează în detaliu. Este vorba despre o tehnologie nouă de care nu multă lume a auzit.

Cele mai importante 3 avantaje ale unui dedurizator nonelectric

  1. Rezolvă problema apei dure fără să aibă nevoie de supraveghere suplimentară sau întreținere complicată. Se instalează foarte simplu cu ajutorul unui instalator la coloana principală de apă și reușește să asigure apă tratată 24/24 pentru întreaga casă. Gata cu pietrele la rinichi, gata cu pielea iritată după fiecare duș, gata cu electrocasnicele pe care am dat o grămadă de bani și care acum riscă să se strice din cauza apei dure. Și cel mai important, gata cu căratul baxurilor cu apă îmbuteliată pe scări, apa care va veni la robinet va fi la fel de calitativă și lipsită de calcar.
  2. Nu necesită alimentare cu energie electrică iar acest tip de sistem are din start mai multe avantaje. În primul rând, după cum știm, cam tot ce conține electronică în ziua de azi are șanse mari să se defecteze la un moment dat. Dedurizatorul nonelectric nu are astfel de componente și din start devine o investiție mult mai fiabilă în timp, devine genul acela de sistem perpetuum mobile. Fiabilitatea unui dedurizator nonelectric este scoasă în evidență și prin garanția de 10 ani oferită de comercianți în România. Un alt avantaj al faptului că acest aparat nu necesită alimentare cu energie electrică constă în economie. În ziua de azi, economia de energie electrică a devenit foarte importantă întrucât prețurile pentru curentul electric au luat-o razna pur și simplu. Cu toții căutăm aparate cât mai econome sau, dacă se poate, aparate care să rezolve problemele casnice dar care să nu consume deloc curent electric.
  3. Este o investiție foarte bună pe termen lung din punct de vedere financiar, dacă stăm să socotim economia pe care o putem face folosind apa de la robinet pentru băut în locul baxurilor cu apă cumpărate de la magazin. Desigur, nu mai punem la socoteala confortul sporit pe care acest aparat îl aduce în viața noastră, consumând apa de la robinet nu mai suntem nevoiți să cărăm zilnic baxurile cu apă de la magazin, acasă. Discutăm despre un dedurizator nonelectric strict din punct de vedere financiar în cele ce urmează. Așadar, avem de-a face cu o investiție care se poate amortiza în câțiva ani fără probleme. Dacă calculăm cât cheltuim cu apa îmbuteliată în fiecare an, posibil să ne speriem de suma care reiese. Apa nu este scumpă, micile cheltuieli zilnice nu se prea văd la buzunar, dar dacă calculăm pe termen lung s-ar putea să fim surprinși. 5 RON pe zi dacă dăm pe apă îmbuteliată, deja sunt 1825 RON anual. În plus, dedurizatorul nonelectric este o investiție foarte bună și pentru protecția electrocasnicelor mici care folosesc apă de la rețea și care sunt desul de dificil de salvat în cazul în care sunt atacate de calcar. Pentru mașinile de spălat există Calgon (care evident este un cost suplimentar destul de considerabil) însă electrocasnicele micuțe gen mop cu aburi, espressoare, cafetiere, fiare de călcat, intră în contact direct cu apa dură și în timp, acestea vor avea probleme.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale un dedurizator nonelectric, discutăm în linii mari despre un aparat menit să crească standardul de viață, menit să îmbunătățească confortul casei noastre și să ne protejeze electrocasnicele care intră în contact direct cu apa de la rețea, electrocasnice pentru care am dat foarte mulți bani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.