Cabinetele rack, soluția perfectă pentru un aspect ordonat și estetic al echipamentelor electronice

Un cabinet rack este un cadru standardizat (deschis, open frame sau un dulap închis) care servește la instalarea unor echipamente electronice sub formă de module. Acest tip de cabinet metalic reprezintă o soluție constructivă eficientă, atât din punct de vedere estetic cât și din punct de vedere al costului, pentru o integrare a componentelor active și pasive de rețea și telecomunicații, tehnică de calcul, sisteme de măsură şi control sau inginerie audio.

Datorită numeroaselor avantaje pe care le asigură utilizatorilor, cabinetele și accesoriile SIGNAL rack, brand al importatorului Dipol Connect, reprezintă soluții constructive optimizate atât pentru mediul profesional, cât și pentru utilizatorii obișnuiți care doresc să organizeze și să folosească mai bine spațiul disponibil. Un astfel de cabinet metalic este eficient nu doar din punct de vedere estetic, ci și din cel al costului și poate fi utilizat atât de cei care lucrează în domeniul IT și al telecomunicațiilor, cât și de specialiștii în inginerie.

Echipamentele  compatibile cu aceste cabinete SIGNAL, cum ar fi echipamentele de rețea active sau pasive, de telecomunicații sau dispozitivele de supraveghere, sunt instalate în rack pentru protejarea acestora, dar și pentru a asigura un aspect ordonat și estetic în încăpere.

Cabinetele de tip SIGNAL Rack oferă o gamă largă de variante constructive de structuri pentru gama de 19”, în care fiecare modul este standardizat la o lățime de 19 inch (482.6mm) – dar pot fi folosite și pentru montarea de echipamente care nu aderă la standardul de lungime 19″, cum ar fi multiswitch-urile, amplificatoarele RF, modulatoarele sau DVR-urile. Unitatea de înălțime (distanța standard este 1U = 1.75″ = 44.45 mm și este marcată pe tije) rămâne valabilă și conferă o flexibilitate variabilă, în funcție de numărul de unități de înălțime care sunt disponibile în cabinetul rack pentru echipamente compatibile. Un alt parametru important al structurii este adâncimea sa (dimensiunea externă), măsurată în milimetri. Aceasta poate fi, conform standardelor, de 450 mm, 600 mm, 800 mm sau 1000 mm – parametrul fiind important în cazul echipamentelor mai mari, cum ar fi computerele sau DVR-urile, astfel încât să permită montarea ușoară a acestora, asigurându-se şi spaţiul necesar cablării lor. Cele mai uzuale module sunt cele pentru servere, echipamente de telecomunicații, echipamente de rețea, echipamente științifice și altele.

Exista o gamă variată de forme constructive și de mărimi ce conferă o flexibilitate mare cabinetelor SIGNAL Rack. Astfel, în funcție de modalitatea de montare, există rack-uri metalice de podea sau rack-uri de perete, respectiv rack-uri suspendate si dulapuri rack cu dubla deschidere. În plus, importatorul Dipol pune la dispoziția celor interesați o gamă completă de accesorii pasive necesare, cum ar fi rafturi, panouri simple, ventilatoare,  sisteme de alimentare (PDU), organizatoare de cabluri, patch paneluri și alte accesorii. Pe lângă componentele pasive, același importator pune la dispoziție și o serie componente active de LAN, CCTV, IP CCTV, FO și SMATV.

Modelele suspendate SIGNAL Rack vin în două variante de adâncime, în funcţie de model, respectiv de 450 mm și de 600 mm. Kit-ul ambalat într-o singură cutie de carton este ușor de montat de către o singură persoană, în doar 10 minute – fiind destinat, în principal, utilizatorilor casnici. Rack-urile vin cu găuri pentru cabluri în panoul din spate, în partea de sus și în partea de jos și cu găuri pentru ventilare în panourile laterale și în uşi. Atât panourile laterale cât și panoul din spate sunt detaşabile, oferind posibilitatea de deschidere a uşii frontale pe stânga/dreapta. De asemenea, uşa frontală dispune de mâner şi încuietoare, cu cheie și cheie de rezervă. Kit-ul include patru tije pentru instalarea dispozitivelor (2x faţă, 2x spate), cu distanţa standard (1U) marcată pe tije. Pachetul conține conector pentru împământare, asigurând și posibilitate de instalare a două ventilatoare (modelul recomandat fiind R912026). Montarea pe perete se face utilizând bolțuri speciale și un suport de perete R912027 pentru cabinete rack suspendate (neinclus în pachet).

Cabinete rack stationare SIGNAL vin în trei variante de adâncime, în funcţie de model – respectiv de 600 mm, 800 mm și 1000 mm, în două variante de lățime, la 600 și 800 mm. Kit-ul ambalat în trei cutii de carton este, de asemenea, ușor de montat de către o singură persoană, în doar 30 de minute – fiind destinat, în principal, mediului profesional. Rack-urile vin cu găuri pentru cabluri în partea de sus și în partea de jos și cu găuri pentru ventilare în panourile laterale, în ușa din față și în panoul din spate. Ambele panouri laterale sunt detaşabile, oferindu-se posibilitatea de deschidere a uşii frontale pe stânga/dreapta. De asemenea, uşa frontală dispune de mâner şi încuietoare, cu cheie și trei chei de rezervă. Kit-ul include patru tije pentru instalarea dispozitivelor (2x faţă, 2x spate), cu distanţa standard (1U) marcată pe tije. Pachetul conține conector pentru împământare, asigurând și posibilitatea de instalare a patru ventilatoare (modelul recomandat fiind R912026) sau a unui  modul de ventilatoare R9120264. Rack-ul de 800 mm are în componența sa și două organizatoare verticale pentru cabluri. Cabinetul metalic se poate deplasa către locaţia de instalare pe roţi, după care poate fi asigurat în poziţia dorită prin deșurubarea celor patru picioare, până când acestea fac contact cu podeaua.

Dipol Connect pune la dispoziția celor interesați rafturile adiţionale ce permit instalarea în rack a dispozitivelor care nu au dimensiunea standard de 19″, panouri frontale simple care pot fi folosite pentru a acoperi spaţiile goale ce pot rezulta la instalarea diverselor echipamente într-un cabinet metalic, ventilatoare care să asigure o circulaţie corespunzătoare a aerului în interiorul rack-ului, bare de alimentare, organizatoare de cabluri și patch panel-uri.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.