Atunci când Google evoluează spre calitate și profesionalism, ține-i piept cu SEO și servicii content writing de calitate

Google evoluează odată cu internetul iar cei care dețin un business online, trebuie să țină de asemenea pasul cu această evoluție. Din fericire, evoluția Google este una spre calitate, AI-ul intervenind din ce în ce mai des prin intermediul boților și reglând în funcție de calitate poziționarea site-urilor în motorul de căutare, pe baza cuvintelor cheie.

Atunci când Google evoluează spre calitate și spre profesionalism, una dintre metodele prin care poți ține pasul cu această evoluție reprezintă contractarea de servicii SEO de specialitate, alături de contractarea de servicii content writing de calitate. Optimizarea SEO îți va furniza pașii pe care trebuie să-i urmezi din punct de vedere tactic în vederea unei bune poziționări, în timp ce prin intermediul unor servicii content writing de calitate reușești tehnic să aduci textul la un nivel de calitate corespunzător.

Fuga de servicii SEO

Din păcate, în România lumea cam fuge de SEO și dacă ne gândim un pic la tiparul mentalului colectiv, cam înțelegem de ce. În România, oamenii vor rezultate imediate atunci când investesc bani, vor profit imediat, oamenii nu vor să aștepte, nu doresc planuri pe termen lung.

Optimizarea SEO este o bătălie de cursă lungă pe care însă dacă o duci la capăt, vei avea parte de o poziționare în motorul de căutare foarte bună și foarte ieftină.

Foarte mulți antreprenori investesc însă în Google AdWords, și primesc astfel vizitele clienților interesați de anumite produse/servicii foarte rapid. Nu ar fi ceva foarte greșit, dar din păcate, studiile demonstrează faptul că AdWords pe termen lung este destul de costisitor și dacă cumva nu mai ai finanțe pentru a cumpăra reclame la Google, întreg traficul dispare dintr-o dată. Te trezești cu un magazin care ieri când rulau reclamele AdWords avea poate 50 de conversii (vânzări), că astăzi are zero vânzări fără AdWords.

Fuga de servicii content writing

Se fuge și de servicii content writing de calitate. De ce? Pentru că România nu este o țară de calitate. Produsele nu sunt de calitate, oamenii nu sunt de calitate, ar fi culmea ca antreprenorii să caute la rândul lor servicii de calitate. Cu ce ar ajuta servicii content writing de calitate?

Păi ar ajuta la multe, pornind de la o bună impresie pentru potențialii clienți sau parteneri de afaceri (una e când intră pe un site de prezentare sau într-un magazin online și văd texte scrise ilogic, cu greșeli gramaticale sau de ortografie, și alta e când văd o scriitură impecabilă) și terminând cu o mai bună indexare a site-ului în Google. După cum spuneam mai sus, Google adoră calitatea, mai ales calitatea textului.

Multe companii decid să lase scrierea textelor pentru site sau redactarea descrierii produselor din magazine în seama angajaților care fac cam de toate. Nu este o idee tocmai bună dar se practică în țara în care a devenit un obicei exploatarea angajaților.

De ce să mai angajeze „antreprenorii” încă o persoană pentru această muncă dacă pot să încarce cu ea angajații existenți? Nu se doresc servicii content writing de calitate în România pentru că nu există respect față de angajați. Trebuie schimbată din temelii mentalitatea oamenilor, altfel nici nu se va dori vreodată calitate în online.

Rămâne la aprecierea fiecărui antreprenor dacă dorește să investească în servicii de optimizare SEO sau servicii content writing, important este însă ca oamenii să-și dea seama de beneficiile pe care le au în urma acestor investiții.

Așa cum în realitate trebuie să investești în reclame pe la Radio sau TV care să-ți creeze brand awareness, așa și online trebuie să investești în metode de promovare care să ducă brandul în mintea cât mai multor internauți, iar această reclamă trebuie redactată cu maxim de profesionalism prin intermediul unor servicii content writing de foarte bună calitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.