Cand este timpul perfect pentru a vizita Egiptul

EgiptulDaca ti-ai propus sa vizitezi si sa descoperi Egiptul, te va interesa sa stii in amanunt cand este si timpul mai favorabil sa faci asta. Egiptul are un potential turistic fantastic, o destinatie accesibila de asemenea. Cat despre timpul perfect pentru a calatori spre Egipt, trebuie sa stii ca statiunile de la malul Marii Rosii au un climat excelent, placut pe toata perioada anului.

Luna ianuarie este ceva mai capricioasa. Depinde insa si ce te intereseaza sa faci. Daca nu ai in vedere sa faci plaja, un sejur in Egipt la inceput de an ar putea sa iti priasca, pentru ca cele 20 de grade aproximativ vor face vizitele tale placute. Pentru cei care doresc sa evite caldura exagerata sunt de evitat lunile de vara, iunie, iulie si august cand temperaturile pot ajunge si la 50 de grade.

Ce spun agentii de turism

Ar fi bine de intrebat pe cei cu experienta in domeniu. Iti vor spune ca in lunile martie si aprilie este una dintre cele mai bune perioade de vizitat Egiptul, cum este si octombrie sau noiembrie. Daca esti genul de persoana atipica si deloc conservatoare, atunci iti poti petrece si sarbatorile de iarna in Egipt, pentru ca in acea perioada temperaturile ajung pana la 28 de grade.

De asemenea, cei care isi doresc un sejur in Egipt in perioada sarbatorilor pascale trebuie sa stie ca aici sunt foarte multi ortodocsi, regasesc comunitati unde pot sarbatori ca atare. In aceasta perioada temperaturile ating si 32 de grade.

Sejur in Egipt

Aparte de perioada dorita, aleasa conform cu preferintele fiecaruia si in functie de ce tip de vacanta isi propune fiecare, trebuie spus ca un sejur in Egipt trebuie planificat din timp. Exista reduceri pentru pachetele early booking sau last minute. Pachete turistice pentru Egipt cu preturi avantajoase regasim la Ocazii Turistice. Acestea vizeaza cele 3 mari zone turistice, Hurganda, El Gouna sau Sharm El Sheikh.

Astfel de pachete pot fi completate si cu excursii optionale. Spre exemplu una din acestea se refera la Manastirea Sfanta Ecaterina. Vorbim despre poalele Muntelui Sinai, o manastire unde sunt ramasitele Sfintei Ecaterina si numeroase piese de arta, mozaicuri, manuscrise.

Alte excursii optionale pot fi la Cairo, la piramide, muzeu, la Sfinx si la magazinele locale cu suveniruri, o croaziera pe Nil, plimbare in desert sau moto-safari. Plimbarea pe camila, nisipul fierbinte al desertului, asezarile de beduini merita toate vizitate si descoperite caci sunt in mare parte ceea ce defineste Egiptul. Astfel de excursii sunt organizate chiar si zilnic, se platesc separat, cu tarif diferentiat pentru adulti si copii. Include transportul si uneori si o gustare, masa, pranzul sau bauturi.

O vacanta in Egipt poate fi ideala atat pentru cei care cauta relaxare, pentru cei care doresc sa se rasfete in resort de lux, all inclusive la 5 stele, cat si pentru cei cu familie, cu copii. La Ocazii Turistice se vor regasi pachete turistice potrivite pentru fiecare, in functie de preferinte sau de bugetul maxim disponibil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.