Tratament pentru suflet – citirea Bibliei

De obicei la inceputul fiecarui an, crestinii fac promisiunea citirii Cuvantului Sfant. Unii reusesc in planul lor, altii incep si renunta, iar majoritatea nu reuseste sa isi puna planul in aplicare. Este nevoie de determinare ce e drept, insa se aplica acelasi principiu – pofta vine mancand. Se potriveste in acest context pentru ca invataturile cuprinse in Biblie sunt hrana pentru suflet. Ajung sa simta asta cu adevarat insa numai cei care citesc cu curatie si mai ales care doresc cu adevarat sa patrunda in intelesurile sale.

Desigur, nu este deloc o carte simpla. Despre aceasta stim ca se spune ca este atat de usoara incat poate fi inteleasa de copii, dar si atat de dificila incat nu poate fi inteleasa nici de adulti. Pentru a intelege corect mesajele cuprinse in textele biblice, de real folos multora ar fi si un studiu biblic ce trateaza temele evanghelice de interes. In acest mod, citirea va fi cu folos duhovnicesc.

Biblia ortodoxa este nelipsita din casele celor mai multi romani, popor crestin de altfel, ceea ce este de inteles. Insa cati sunt cei care ii rasfoiesc paginile si se hranesc din invataturile ce le cuprinde se poate referi la un numar surprinzator de mic de oameni.

Citirea Bibliei si intelegerea ei

Atunci cand citirea Sfintei Scripturi devine un obicei in viata fiecaruia, beneficiile acestuia se resimt pe toate planurile. Puterea cuvantului se rasfrange in cazul celor ce citesc cu inima curata si le patrunde fiecare particica din fiinta. De asta este considerata o hrana pentru suflet, pentru ca face trezirea interioara intr-un chip atat de minunat si desavarsit.

Astfel, citirea devine un obicei placut, dorit, asteptat. Se recomanda a fi practicat dimineata, pentru a avea puterea interioara necesara in decursul zilei, pentru a oferi sufletului hrana de care are nevoie pentru a pasi curat prin toate cele ce le intampina, prin provocari, prin incercari, prin situatii diverse.

Desi e putin probabil, daca esti dintre acele persoane care nu au Cuvantul Vietii in biblioteca personala, fie pentru ca viata de credinta nu a existat pana in momentul acesta, fie din alte motive, poti avea in vedere achizitionarea ei din libraria Maranatha. O gasesti in mai multe variate, de dimensiuni diferite de asemenea. Te poti orienta dupa una care iti place mai mult, avand in vedere ca vei face din aceasta un prieten de zi cu zi.

Din Biblie vei trage tot felul de invataturi, care iti vor folosi mai departe, vei trage concluzii care se vor plia si pe realitatea actuala. Va fi asemenea unui ghid pentru tine pentru ca te va invata cum sa fii si cum sa raspunzi in situatii dintre cele mai diverse. Desigur, toate acestea va trebui sa le desprinzi din cele citite, tocmai motivul pentru care iti recomandam si o carte de studiu biblic, pentru a-ti fi mai usor sa patrunzi in lumina mesajului.

Facand din citirea Bibliei un obicei zilnic, vei vedea ca incet intreaga ta viata se va schimba, intr-o directie buna. Pozitivismul, linistea pe care le vei resimti in inima ta iti vor fi de real ajutor indiferent de incercarile ce vor veni.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.