Trebuie izolați pereții de compartimentare?

În momentul în care ne construim o casă, încercăm pe cât posibil să o izolăm exterior din punct de vedere termic, altfel încât să obținem niște costuri de întreținere destul de mici. Iarna să nu scape căldura din interior iar vara, aerul rece provenit de la aparatele de aer condiționat să nu iasă în exterior. Ei bine, dar cum rămâne cu pereții interiori? Ei nu trebuie izolați?

Probabil puțini dintre voi vă îngrijiți și de acest aspect, însă există un produs numit vată minerală, din sticlă, ce rezolvă problema foarte simplu și rapid. Printre proprietățile de bază ale acestui compus, se numără: izolarea termică, izolarea fonică (foarte importantă), protecție împotriva incendiilor, și nu în ultimul rând, sustenabilitate, vata minerală este un produs ecologic.

Pereții de compartimentare trebuie izolați nu neapărat din punct de vedere termic atât timp cât nu au contact cu exteriorul, dar se mizează mai mult pe proprietățile de antifonare și ignifuge ale acestui compus. Orice casă are nevoie de izolare fonică între camere, mai ales dacă compartimentarea se face doar cu rigips sau cu alte materiale foarte subțiri.

În străinătate așa se construiesc casele, trainic, fără niciun fel de rabat la calitate. Cred că ar trebui să folosim exemplul occidentalilor și să utilizăm și noi această vadă minerală de sticlă în construcții și pentru pereți. Ea mai este utilă și în cazul acoperișurilor unde oamenii sunt nevoiți să o pună. Problema apare la pereții interiori unde românii decid singuri ce fel de materiale sunt optative.

Partea bună este că prețurile pentru vata minerală nu sunt deloc mari. Nu va intra nimeni în faliment dacă va alege să izoleze și pereții interiori ai casei, cei de compartimentare. Aceste mici detalii sunt cele care sunt capabile să sporească gradul de confort și să aducă în prim plan calitatea. Avem nevoie de confort și de calitate în locuințele noastre în care oricum investim destul de mulți bani.

Voi ce părere aveți? Sunteți dispuși să investiți în izolarea pereților de compartimentare sau din punctul vostru de vedere, aceasta este o cheltuială care nu se justifică? Aștept răspunsurile voastre în secțiunea de comentarii de la finalul acestui articol.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.