De la 0 la 120 de milioane de euro avere la doar 36 de ani. Despre Iustin Paraschiv

În momentul în care începem un mic business în România, realizăm aproape instant că lucrurile nu vor fi lapte și miere. România nu este genul de țară care să ajute în vreun fel micii întreprinzători. E posibil să devenim oarecum demoralizați la scurtă vreme și să fim dispuși să punem punct incursiunii în lumea antreprenorială. Din fericire, putem face rost de motivație suplimentară în momentul în care aflăm despre povești interesante, ale unor tineri care s-au chinuit asemenea nouă în România dar care au reușit. Un astfel de tânăr este și Iustin Paraschiv, care la doar 36 de ani a reușit să dezvolte peste 18 ferme și să adune o avere de aproximativ 120 de milioane de euro.

Iustin Paraschiv poate să fie un model de antreprenor pentru mulți dintre noi, pentru mulți dintre cei care se chinuie cu un business în România pentru că nici pentru el lucrurile nu au mers ca pe roate. Aventura lui în mediul antreprenorial a început în timpul facultății, când a preluat afacerile familiei (un abator și o carmangerie) pe care a reușit să le salveze de la faliment cu ajutorul importurilor. După această aventură a decis să pună bazele propriului business și astfel a apărut compania Carmistin, companie cu care Iustin avea să facă primul milion de euro. A doua firmă din portofoliul său a fost Avicarvil, fosta Avicola Oltchim pe care a cumpărat-o în 2006 pentru 6 milioane de euro.

De aici, afacerile lui Iustin Paraschiv s-au dezvoltat foarte mult, a pus bazele și companiei Pajo Holding prin intermediul căreia se ocupa cu agricultură, creșterea animalelor, producția de furaje și multe altele. În 2010, s-a lansat și ca producător de pesticide și îngrășăminte. Toate aceste operațiuni au avut loc într-o perioadă de timp foarte scurtă, până în 36 de ani. Astfel, Iustin Paraschiv a devenit primul antreprenor român de 36 de ani care a reușit să adune o avere de 120 de milioane de euro de la zero. Sunt convins că povestea lui va inspira și vă va motiva.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.