Un echipaj rar format din două persoane va porni către Stația Spațială Internațională

Joi dimineață, o echipă formată din nou astronauți va pleca înspre Stația Spațială Internațională la bordul unei navete Soyuz. Este vorba despre astronautul NASA Jack Fischer și cosmonautul rus Fyodor Yurchikhin, care vor decola la orele 3:13 AM de la Baikonur, Kazakhstan. Odată ajunși la bordul Stației Spațiale Internaționale, aceștia vor completa echipajul de trei persoane deja existent în laboratoare și vor deveni parte a misiunii Expedition 51.

De ce este un echipaj rar? Ei bine, se pare că este primul echipaj format doar din două persoane trimis în cosmos în ultimii ani. de obicei este vorba despre trei persoane. Motivul pentru care unul dintre scaune a fost vacant este faptul că Rusia dorește să reducă numărul de astronauți de la bordul SSI pentru a face economie. Astfel, vor avea finanțe suficiente pentru a lansa alte misiuni, inclusiv un alt laborator andocat la Stația Spațială Internațională. Acel modul va fi lansat la finalul lui 2018.

Așadar, după lansare, doar cinci oameni vor fi la bordul SSI în loc de șase. NASA va profita de acest lucru în propria favoare. Agenția spațială a decis să țină la bordul SSI pe astronautul Peggy Whitson pentru încă trei luni. Asta înseamnă că Peggy, deși va stabili un nou record în ceea ce privește timpul petrecut în spațiu pentru un cosmonaut american, va sta 9 luni la bordul SSI în loc de 6.

În ceea ce privește drumul astronauților Jack Fischer și Fyodor Yurchikhin, acesta va dura 6 ore și va fi urmat de o navetă cu provizii cargo Cygnus, ce v duce la bordul SSI peste 3.4 tone de provizii. Sâmbătă dimineață această capsulă va ajunge la SSI cu toate că a fost lansată înainte de capsula Soyuz a celor doi. Această capsulă cargo va fi prinsă de astronauții de la bordul SSI cu ajutorul unui braț robotic și va fi andocată manual.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.