STUDIU: șoferii folosesc telefoanele mobile în 88% din drumurile pe care le fac

Ideea conform căreia ațintirea atenției asupra telefonului mobil în timpul conducerii unui autoturism chiar și pentru câteva secunde poate duce la o tragedie, este perfect reală și adevărată. Mulți dintre noi știm care pot fi urmările dar potrivit unui nou studiu, 88% dintre participanții la trafic au această preocupare atunci când conduc. Studiul, lansat în presă astăzi vine de la Zendrive și a descoperit faptul cp americanii folosesc telefoanele mobile aproape de fiecare dată când se urcă la volan. Compania  spune că acesta este cel mai mare studiu pentru conducătorii auto pe care l-a dus la bun sfârșit. Au fost analizate acțiunile a 3.1 milioane de conducători auto, care au avut 270 de milioane de călătorii, mergând 5.6 miliarde de mile între decembrie 2016 și februarie 2017. Cea mai interesantă constatare este faptul că 88% dintre acești conducători folosesc telefonul mobil în momentul în care se urcă la volan

Dacă ducem acest procent la extremă și ne gândim la totalul populației americane, rezultă că în SUA există peste 600 de milioane de călătorii distrase de telefon. Studiul a scos la iveală și faptul că în timpul unei călătorii de-o oră, șoferii petrec în medie 3.5 minute butonând telefonul mobil.

„Aceste date sunt înspăimântătoare pentru că sunt necesare doar 2 secunde pentru a crește șansele de a fi ucis în mașină de 20 de ori. Cu alte cuvinte, este echivalentul a 105 oportunități pe oră în care poți muri sau omorî pe cineva” spune Zendrive. Această companie a înregistrat statistici pentru fiecare stat în parte și se pare că șoferii din Vermont sunt cei mai distrași, la polul opus situându-se cei din Oregon.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.