Este externalizarea IT o soluție bună pentru antreprenorii aflați la început de drum?

Să ai o afacere în România nu este un lucru simplu. Taxele pe care trebuie să le dai către stat sunt mari, angajații competenți se găsesc dificil și stau cu greu măcar câțiva ani pe la tine, etc. Nu există practic nici un motiv pentru care cineva ar trebuie să deschidă măcar o gogoșărie în țara asta dar din fericire există oameni care se încăpățânează să încerce și unii dintre ei, spre surprinderea noastră au succes. De ce au succes doar unii antreprenori aflați la început de drum? Ei bine, se pare că totul se rezumă la modul în care îți alegi partenerii. De exemplu, tinerii antreprenori pot apela la servicii IT de la Koding pentru a scăpa de povara unui întreg departament în companie.

Este externalizarea IT o soluție bună pentru antreprenorii aflați la început de drum?

Externalizarea serviciilor IT este o soluție bună din mai multe motive, toți antreprenorii începători ar trebui să se gândească la aceste beneficii. În primul rând, departamentul IT devine mult mai simplu de gestionat, și mai eficient. La final de lună primești o sigură factură din partea firmei care se va ocupa de IT în cadrul companiei tale și vei fi mereu în siguranță , știind că nu trebuie să-ți bați capul cu începători sau cu amatori. Apoi, mai este și prețul. De ce să îți bați capul cu în întreg departament informatic, să plătești o grămadă de bani cu salarii și etc, când poți să scapi mult mai ieftin dacă externalizezi serviciul unei alte firme IT?

Există afaceri în țara asta care nu depind atât de mult de departamentul IT și care pot încheia un contract de prestări servicii cu altă firmă în acest sens. Există de asemenea afaceri în țara asta care depind foarte mult de departamentul IT și care din păcate nu pot găsi specialități în acest domeniu suficienți cât să-și poată desfășura activitatea. În acest caz, din nou, externalizarea departamentului IT este o soluție destul de bună. În oricare dintre cele două situații v-ați afla ca antreprenor începător, analizați cu atenție avantajele externalizării și orientați-vă către firme IT București renumite, precum cei de la koding.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.