Unul dintre motivele pentru care serviciile medicale sunt foarte scumpe în România

serviciile medicaleNu puțini sunt cei care se îmbolnăvesc și constată că oriunde s-ar duce, la stat sau la privat, costurile sunt aceleași. Ulterior, oamenii încetează să mai meargă la stat pentru tratament întrucât au luat de multe ori contact cu incompetența și cu mita, și s-au orientat către clinicile private. Este un paradox în România, după ce că oamenii plătesc asigurări de sănătate din salarii, nimeni nu beneficiază de servicii medicale gratuite în adevăratul sens al cuvântului întrucât odată ajuns pe mâna medicilor, ești nevoit să scoți din buzunar plicul cu bani și finanțe pentru medicamentele ce ar trebui să le primești gratuit din spital.

Ei bine, după cum spuneam mai devreme, oamenii încearcă să își rezolve problemele de sănătate din ce în ce mai des în mediul privat și constată că aici serviciile costă destul de mult iar în cele ce urmează vom explica în principal de ce aceste servicii sunt scumpe. Cel mai important aspect de care oamenii trebuie să fie conștienți este calitatea medicilor. După cum știm, în acest moment România este exportatorul principal de personal medical în Europa și în lume pentru că la noi salariile sunt foarte mici. O clinică privată din România, care vrea să facă performanță va fi nevoită să plătească medicii la nivel de străinătate și implicit, nu vor putea să existe servicii medicale foarte ieftine.

Apoi, mai apare și problema consumabilelor. Într-o clinică privată, e nevoie de multe lucruri pe care din păcate în spitalele de stat nu le-am mai văzut demult cumpărate. De exemplu o clinică privată comandă destul de des mănuși de latex de la Dispotrading, unul dintre cei mai de seamă furnizori din domeniul medical privat din România în acest moment.

Și nu vă gândiți că aceste mănuși din latex sunt de un singur tip. Nu, există mai multe tipuri de mănuși de unică folosință de care medicii au nevoie și toate chestiile astea reprezintă doar vârful iceberg-ului. Există foarte multe cheltuieli într-o clinică privată și acesta este motivul principal pentru care serviciile medicale sunt scumpe într-o țară în care salariul minim pe economie este undeva la 1000 RON net, bani în mână.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.