Cum să fii mai organizat la birou în 3 pași simplii

E destul de dificil să îți organizezi biroul astfel încât să îți creezi acel confort pe care toată lumea și-l dorește, să știi că nu-ți lipsește nimic în ceea ce privește birotica, să știi că toate actele sunt puse în locuri din care știi să le iei atunci când ai nevoie și așa mai departe. Lucrurile nu sunt atât de simple mai ales dacă ai un volum de muncă ce-ți acoperă zilnic biroul cu hârtii, care mai de care mai importante și de neînlocuit. Totuși, există 3 soluții prin intermediul cărora poți să faci un pic de ordine la tine în birou și să te bucuri cât de cât de o organizare ce îți va reda ritmul de lucru.

Cum să fii mai organizat la birou în 3 pași simplii

  1. Cumpără-ți din timp tot ce ține de birotică și papetărie. Fă o singură comandă pe lună cu pixuri, creioane, coli de hârtie, bandă adezivă și tot ce-ți mai trebuie ție astfel încât să nu fii nevoit să te trezești la jumătatea lunii că nu ai markere sau capse și să fii nevoit să pleci să cumperi. Cu cât vei avea un birou mai bine echipat, cu atât vei fi mai organizat, vei sta departe de senzația de vraiște creată de drumurile dese, repetate, către librărie.
  2. Investește în bibliorafturi pentru îndosarierea actelor. Cele mai multe birouri devin aglomerate și au un randament destul de scăzut din pricina faptului că sunt acoperite cu maldăre de hârtii. Acestea trebuie luate și puse în bibliorafturi, bibliorafturi etichetate ulterior conform planului. Poți să dai comandă și de bibliorafturi și de etichete autoadezive pentru ele la început de lună. Dacă suprafața biroului tău va fi liberă, vei lucra mai mult și mai bine, vei avea alt confort, iar de cele mai multe ori confortul la birou vine din simpla organizare.
  3. Fii atent pe cine lași să intre în biroul tău. Dacă lucrezi de casă nu ar trebui să ai asemenea probleme dar dacă jobul tău se desfășoară într-o companie cu mai mulți angajați, ai grijă să nu lași pe nimeni să-ți umble prin birou. Toate hârtiile le înmânezi personal, nu are voie nimeni să-ți umble prin lucruri pentru că acesta este motivul principal pentru care există dezordine la birou. Atunci când umblă 10 oameni într-un loc, nimeni nu mai știe într-un final ce și pe unde a lăsat.

Acestea sunt cele mai importanți 3 pași simplii pe care dacă-i urmezi, vei avea parte de un birou mult mai bine organizat. Așadar, cumpără din timp din librării online de genul Zenon.ro tot ce ai nevoie în materie de birotică, îndosariază toate actele care-ți trec prin mână și nu părăsesc incinta biroului tău prea curând și, nu în ultimul rând, nu lăsa pe nimeni să-și bage nasul în lucrurile tale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.