Cum se pregătesc 6 cercetători să trăiască pe Marte

Ieri după amiază, 6 cercetători s-au mutat într-un dom construit pe insula Manua Loa din Hawai, unde vor rămâne pentru următoarele 8 luni de zile. Echipa face parte din proiectul Hawaii Space Exploration Analog and Simulation (HI-SEAS), proiect care izolează cercetătorii în pustietate și astfel să-i pregătească pentru viitoarele misiuni pe Marte. Aceasta este cea de-a 5-a misiune a proiectului HI-SEAS finanțată de NASA. Ultima misiune HI-SEAS a ținut 1 an de zile și s-a încheiat în luna august a anului trecut.

Patru bărbați și două femei au fost aleși pentru această misiune, numită Misiunea V. Rutina zilnică include pregătirea mâncării din ingrediente proprii, exercițiu, cercetare și expediții de teren conform programului de explorare NASA. În plus, comunicațiile sunt întârziate 20 de minute astfel încât proiectul să semene tot mai mult cu realitatea traiului pe o planetă îndepărtată.

Cu ajutor din partea celor de la bază, echipele participă în 8 studii preliminare cerute de NASA și duse la bun sfârșit de cercetători din SUA și Europa. Cercetătorii selectați sunt inginerul Ansley Barnard de la NASA și Boeing, Samuel Payler, doctorand al Centrului de Astrobiologie din Marea Britanie – Universitatea din Edinburgh, Laura Lark, inginer software pentru Google, Joshua Ehrlich, inginer de sisteme pentru Lockheed Martin, cercetătorul freelance James Bevington și Brian Ramos, deținător de diplome în inginerie biomedicală și electrică.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.