Cum poți să editezi un fișier .pdf?

Atunci când trimiți un pdf cuiva, ai avantajul că arată identic cu documentul editat de tine în Word sau Open Office sau orice alt editor de text. Partea proastă este că persoana respectivă nu mai poate face modificări asupra documentului. Pdf-urile nu se pot modifica așa cu una cu două dar totuși, ce poate face o persoană care a primit un pdf și are nevoie să mai adauge ceva sau să rectifice anumite texte? Ei bine pdf-ul (portable document format) este un format open source și chiar dacă Adobe Acrobat este cel mai popular program destinat deschiderii acestui tip de fișier, există și alte softuri care te pot ajuta în editare. Să vedem totuși și acest Adobe Acrobat, căci se poate edita și cu el.

Adobe Acrobat

Dacă ai bafta și lucrezi cu un pdf deblocat, mergi la Tools, Content Editing și apoi la Edit Text & Images. Doar dă-i un click în zonele pe care dorești să le editezi. Dacă acel pdf este blocat, tot ce poți să faci este să selectezi și să copiezi conținutul documentului și să creezi un document nou.

LibreOffice

În suita LibreOffice, există un editor de pdf-uri foarte bun. Tot ce trebuie să faci pentru a ajunge la el este să deschizi LibreOffice și să mergi la File, Open și apoi selectezi pdf-ul dorit. Când selectezi să editezi documentul, uneltele de care ai nevoie or să apară singure. Nu uita să salvezi documentul.

PDFUnlock

Dacă ai încercat să editezi un document și nu a mers, nu a mers nici să copiezi din el date, încearcă cu PDFUnlock. Este o soluție pe bază de browser  în care poți ori să scrii adresa URL a pdf-ului ori să îl selectezi de pe desktop-ul tău. Selectează apoi Unlock. După ce ai terminat de deblocat, salvează documentul și deschide-l cu Adobe Acrobat sau cu alt editor de PDF-uri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.