Cum golești memoria cache pentru Chrome și Firefox?

Memoria cache a browserului este locul în care sunt stocate linii de cod și imagini descărcate deja de pe internet astfel încât data viitoare când mai accesezi aceleași pagini, încărcarea acestora să fie mult mai rapidă. Dacă vizitezi aceleași site-uri din nou, calculatorul tău nu va mai trebi să descarce aceleași fișiere încă o dată. Din păcate, această memorie cache poate uneori să dea și bătăi de cap pentru că pot să apară erori în afișarea anumitor pagini și este necesar astfel golirea ei. Vom vedea în cele ce urmează cum poți să golești memoria cache pentru fiecare dintre cele două browsere în parte.

Cum golești memoria cache pentru Google Chrome

  1. Mergi la cele 3 puncte verticale din colțul dreapta sus. De acolo alegi More tools > Clear browsing data. Poți să elimini acești pași dacă apeși simultan Ctrl-Shift-Del.
  2. În noua fereastră deschisă, ai grijă să fie bifate Cached images and files, alături de alte date la care poți să renunți fără probleme. De asemenea, poți selecta intervalul din care să se șteargă, de la ultima oră până la ștergerea memoriei cache de la începutul istoricului de navigare.
  3. Apasă pe Clear browsing data din partea de jos a căsuței de dialog.

Cum golești memoria cache pentru Mozilla Firefox

  1. Mergi la cele 3 linii orizontale și alege de acolo Options.
  2. Selectează Advanced în stânga, pe coloana din stânga.
  3. Mergi la Network
  4. Ai acolo două butoane pe care scrie Clear Now, în secțiunile “Offline Web Content and User Data” și “Cached Web Content”. Apasă Clear Now.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.