Poți să joci Doom pe Touch bar-ul implementat pe noul MacBook Pro

mis_030_macbook-pros-touch-bar-100690409-posterChiar dacă unii intre voi ați spune că acel Touch bar de pe noul MacBook Pro este absolut inutil, ideea e că poți să joci Doom pe el. Da, mă refer la epicul joc PC care făcea furori în anii 90. Evident, este doar una dintre minunățiile tehnologiei moderne, nimeni nu se va juca vreodată Doom în acest mod, important este că poate fi rulat.

Unul dintre entuziaști, Adam Bell care este dezvoltator de aplicații iOS, a postat un clip pe YouTube în care Doom rula pe Touch Bar-ul ultimului model de MacBook Pro. Chiar dacă grafica este greu de recunoscut, sunetul este tare și clar, așa că veteranii acestui joc pot să-și aducă aminte de niște vremuri demult apuse doar ascultând acel soundtrack. Poți naviga prin meniu doar folosindu-te de sunet. În realitate, Bell a putut să instaleze și să ruleze Doom pe display-ul de 2170 x 60 pixeli pentru că acel Touch Bar este ținut în frâu de un procesor Apple T1 și de o versiune modificată de Watch OS drept sistem de operare, ce putea rula Doom încă de anul trecut.

Touch Bar este un instrument de răspuns din partea Apple în ceea ce privește display-urile similare existente în acest moment în tabăra Windows. Suportă Touch ID pentru autentificare  și oferă multe comenzi specifice. În Safari, include un câmp pentru search și un buton pentru înapoi. În Photos, poți să setezi și să schimbi orientarea fotografiilor, dimensiunea și să aplici filtre și efecte luminoase. În ceea ce privește jocurile, e clar că Touch Bar este inutil, cel puțin deocamdată. Poate pe viitor se va ajunge la acel nivel în care vom juca COD și vom vedea câtă muniție mai avem pe acel display micuț.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.