Oare câți medici primesc halate medicale gratuite?

tex-1t023_albastruAm cunoscut recent pe cineva, un medic, om care lucrează în sistemul de stat de vreo 10 ani de zile. Am stat la discuții și mi-a spus câteva lucruri care pur și simplu m-au dat pe spate, lucruri legate evident de sistemul sanitar de stat. Omul este medic într-un spital din capitală și mi-a spus că de când a intrat pe post, nu a primit niciodată un halat gratuit din partea spitalului cu pricina și nu este singurul. Cică 95% dintre medici cumpără tot ce au nevoie de pe dispotrading.ro, unul dintre magazinele care dețin o gamă variată de halate medicale ieftine online la prețuri accesibile.

Mie unul nu mi-a venit să cred. Adică frate, salariile sunt cum sunt, am înțeles asta, dar nici măcar un halat să nu primească și ei din partea statului? Ei bine nu. Nu primesc. Oamenii vin și cu papuci de acasă și cu absolut orice, uneori chiar și cu săpun pentru la baie. Eu unul sunt curios unde se va ajunge în acest ritm? Cred că nici în țările bananiere nu există atât de puțină grijă din partea statului pentru medici. Atunci, să nu ne mai mirăm fraților că suntem numărul 1 mondial la exportul de medici. Normal că pleacă toți dacă salarii nu, halate medicale nu, ustensile nu, etc.

Există totuși câteva spitale în țară care se mai descurcă, în care medicii mai primesc lucrurile esențiale, dar cred că se pot număra pe degete asemenea locații. Repet, eu în acest moment cred că 95% dintre medici vin de-acasă cu tot ce au nevoie pentru a-și duce la bun sfârșit sarcinile de serviciu. E strigător la cer ce se întâmplă și din păcate în 27 de ani, cât au trecut de la Revoluție, nu a vrut nimeni să se ocupe de această problemă. O să ajungem să nu mai avem nici un medic în spitale. Oricum personalul este mult subdimensionat, ar fi nevoie de mult mai mulți medici, asistente, etc.

Ar fi bine să începem să avem grijă de medicii care încă n-au plecat și să încercăm să convingem pe cei care sunt încă în școală că avem nevoie de ei, altfel, totul este în zadar.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.