Cum trebuie să te pregătești de Black Friday astfel încât să nu iei țeapă

Black FridayBlack Friday a fost transformat într-o țigănie în România. Unii au ajuns să facă Black Friday în luna martie, „de vară”, „de Paște” și așa mai departe, deturnând colosal semnificația acestui eveniment. Pe lângă faptul că nu mai are o dată fixă, magazinele alegând să fure startul an de an în goana după lăcomie, evenimentul a devenit după prima ediție o glumă proastă. Rare sunt cazurile în care există cu adevărat reduceri, în 90% din cazuri sunt păcăleli.

Practic, se umflă prețurile de prin octombrie motivând că „s-a terminat contractul cu furnizorii”, pentru ca apoi să se aplice un discount de Black Friday și astfel magazinele să vândă la prețul întreg inițial, nu la reducere. Da, este o găinărie tipică nouă, românilor, care nu ne simțim bine dacă nu ciupim, dacă nu păcălim în loc să vindem.

Voi explica în cele ce urmează cum poți face astfel încât să reduci la minim posibilitatea de a fi păcălit de magazinele online atunci când începe Black Friday.

Cum trebuie să te pregătești de Black Friday astfel încât să nu iei țeapă 

  1. Nu cumpăra orice. Cumpără numai lucrurile de care ai nevoie. Evenimentul s-a transformat într-unul pe bază de reduceri masive dar după cum spuneam, reducerile sunt fictive. Fii atent numai la obiectele de care ai strictă nevoie, nu te aventura să cumperi obiecte despre care nu cunoști.
  2. Urmărește prețul din timp. Dacă ești genul de om care trăiește pentru Black Friday, monitorizează prețurile obiectelor dorite din iunie, nu cu o lună înainte pentru că după cum spuneam, de prin octombrie încep aceste magazine să termine în mod miraculos promoțiile de la producători și să umfle prețurile destul de serios.
  3. Caută în alte magazine. Înainte să cumperi ceva redus cu 50%, caută mai întâi în alte magazine acel produs. S-ar putea să vezi că alții îl vând la preț întreg fără nici un fel de discount, mai ieftin față de unde voiai tu să cumperi cu 50% redus. Întotdeauna trebuie să verifici prețurile altor magazine.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.