NASA a primit ultimele date pentru Misiunea Pluto

nh-charon-neutral-bright-release_0Naveta New Horizons a celor de la NASA (cea care a făcut niște poze uluitoare planetei Pluto în 2015) a trimis ultimele informații către Terra în această săptămână din misiunea inițială. Aceste informații au permis cercetătorilor să studieze planeta Pluto, planetă decăzută ca și dimensiune în 2006, când naveta a pornit către ea. Chiar dacă această călătorie a durat 10 ani, New Horizons s-a apropiat la 10.000 de kilometri de suprafața planetei Pluto, altitudinea perfectă pentru fotografiat.

Adevărata provocare a fost trimiterea datelor, aproximativ 50 GB prin cosmos. NASA a prioritizat aceste fotografii făcute planetei Pluto în detrimentul altor date, pe care le-a primit 3 luni mai târziu.  Ultimele date primite de la această navetă au ajuns pe data de 25 octombrie 2016.pluto

„Ne așteaptă foarte multă muncă pentru a înțelege cele +400 de observații științifice care au fost trimise către Terra. Și asta este exact ce urmează să facem, până al urmă, cine știe când vom mai putea trimite o navetă către Pluto, nu?” spune Alan Stern, investigator principal al misiunii New Horizons.

Între timp, naveta are suficientă energie pentru a rămâne pe orbita planetei Pluto ani de zile. Următorul obiectiv este Kuiper Belt Extended Mission, în care New Horizons va merge într-o regiune a sistemului solar dincolo de orbita planetei Neptun, unde NASA crede că există mulți asteroizi și multe comete. Naveta va face o serie de observații și se va apropia de un mic obiect cosmic din centura Kuiper în ianuarie 2019.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.