Google a descoperit o vulnerabilitate imensă a Microsoft Windows

windowsO vulnerabilitate uriașă din codul Microsoft Windows este în acest moment exploatată de hackerii din întreaga lume, potrivit cercetătorilor de la Google. Aceștia au descoperit problema care afectează și Adobe Flash Player pe data de 21 octombrie. Câteva zile mai târziu, Adobe a scos un patch dar Microsoft se pare că nu vrea să facă nimic. Google a mai spus faptul că în cazul în care în 7 zile de când este descoperită problema, aceasta nu este remediată, poate posta pe blog .

Vulnerabilitatea, care este în codul Windows-ului, poate fi folosită drept „security sandbox escape” potrivit celor de la Google. Majoritatea softurilor conțin sandbox pentru a putea stopa programele malițioase să se răspândească în întreg calculatorul. Deocamdată este neclar cum a fost exploatată această vulnerabilitate. Google spune doar că în acest moment, se profită pe urma ei. Într-o declarație, Microsoft a afirmat că sunt conștienți de problemă și a criticat Google pentru faptul că a făcut-o publică înainte să se elibereze un patch pentru aceasta.

„Credem în rezolvarea problemelor prin coordonare iar problema de astăzi pune în pericol mulți clienți din cauza celor de la Google.” Spune un purtător de cuvânt al Microsoft. Compania a mai adăugat faptul că recomandă deținătorilor de Windows să folosească Microsoft Edge, cu toate că nu au specificat dacă acest browser scoate în decor acea vulnerabilitate. Între timp, Google spune că browserul lor Chrome protejează clienții de această vulnerabilitate.

Citând o sursă apropiată Microsoft, VentureBeat, a raportat faptul că vulnerabilitatea necesită și Flash Player pentru a funcționa. Din moment ce Adobe a eliberat un patch pentru Flash, utilizatorii care au ultima versiune de Flash Player nu vor fi afectați, indiferent dacă Microsoft socate la rându-i un patch, sau nu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.