Amazon a fost dată în judecată după ce un hoverboard a dat foc unei case

hover29n-1-webhoverboard O familie din Tennessee dă în judecată Amazon după ce casa lor de 1 milion de dolari a fost distrusă în urma unui incendiu. Se pare că locuința a luat foc din pricina unui hoverboard cumpărat de pe acest site. Potrivit The Tennessean, familia Fox din Nashville susține că Amazon știa că acele hoverboard-uri sunt periculoase dar a continuat să le vândă. În ianuarie, acel hoverboard a luat foc, distrugând întreaga casă. Tatăl, Brian Fox, și-a salvat copiii din incendiu.

„Familia Fox afirmă că Amazon și firmele care vând aceste produse au deținut informații despre pericolul existent cu mult înainte de incendiul din 9 ianuarie.” Spune Steve Anderson, avocat pentru compania Anderson & Reynolds PLC. Conform întâmpinării, vânzătorul acestui hoverboard, intitulat „W-Deals” pe Amazon, este o organizație care se ocupă cu țepe. Familia a crezut că a cumpărat un produs cu baterie Samsung Li-Ion dar au primit în schimb un produs cu bateria contrafăcută, din China. Avocații familiei Fox au încercat să ia legătura cu W-Deals, dar fără succes, așa că s-au orientat către Amazon. În acest moment, familia vrea să ceară 30 de milioane de dolari pagube.

Anul trecut, Amazon a retras de la vânzare o serie de asemenea hoverboard-uri de la Hoverboard, PhunkeeDuck, CoolReall, Leray, și Swagway, după ce o companie de protecție a consumatorului din Marea Britanie a scos la iveală faptul că 15.000 de asemenea produse au fost reținute la vamă din cauza problemelor tehnice. În iulie, Comisia pentru Siguranța Consumatorului din SUA a trimis înapoi la fabrică peste 500.000 de hoverboard-uri  vândute de 10 companii diferite din cauza riscului ridicat de incendiu. La acea vreme W-Deals nu a fost printre cele 10.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.