Razer dezvăluie noul Blade de 17 inci cu răcire pe vapori și placă video GTX 1080

bladeGamerii ce doresc un laptop capabil să furnizeze suficientă putere unui headset VR, să fie atenți la acest Razer Blade de 17 inci anunțat astăzi la Berlin. Nul Blade face acest lucru cu brio datorită plăcii video cu care vine echipat. Pe lângă GTX 1080, sistemul are și un procesor la 2.6 GHz Intel Core i7, 32 GB RAM și este considerat de mulți drept cel mai puternic laptop construit vreodată. Este subțire de 2.2 centimetri și Razer nu a sacrificat nici aspectul nici calitatea de construcție. În acest moment, este cel mai subțire laptop din lume care are o placă video dedicată GTX 1080.

Pentru acest Blade, Razer a venit cu un sistem de răcire pe bază de vapori capabil să alunge căldura concepută de cele mai performante componente adunate vreodată într-un laptop. Ideea de răcire cu vapori vine din lumea supercomputerelor (știți voi, acele calculatoare cât un etaj întreg folosit pentru cercetări științifice). Implementarea celor de la Razer este o idee mai simplă față de supercomputere, dar în același timp unic pentru lumea mobilă și înghesuită a laptopurilor. Există o cameră cu vapori legată la un ventilator iar schimbul de căldură maximizează disiparea.

Faptul că are un display de 17.3 inci 4K înseamnă că nu vei mai avea nevoie de un headset VR pentru a te bucura de jocurile VR. Acest tip de panou LED este și touchscreen, având o rezoluție de 3840 x 2160 pixeli. Include de asemenea mult doritul Nvidia G-Sync. Și chiar dacă laptopul are doar 2.2 centimetri grosime, tot primești o tastatură mecanică. Cât despre capacitatea de stocare, opțiunile includ 2 x SSD M.2 PCI de 1 TB, în RAID 0. Prețul? Aproape 3700 de dolari…

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.