Monitoarele mari îți pot mări productivitatea

Îmi aduc aminte de vremurile în care monitorul meu era de 17 inci. Am avut și de 15 inci CRT. Pe atunci eram copil și pentru Counter-Strike era suficient. Cu timpul însă am început să mai fac și altceva pe calculator nu doar să mă joc. Totul a culminat cu anul trecut când am deschis un PFA pe publicitate și am început să trăiesc practic din scris, din muncă făcută zilnic la calculator.

Anul trecut am înțeles pentru prima dată cât de mult poți crește productivitatea dacă ai un monitor de 22-24 inci, în locul unuia de 19 sau eventual chiar 17 inci.

Care sunt avantajele unui monitor mare

În primul rând, un monitor de dimensiune mai mare însemnă o rezoluție mai mare. O rezoluție mai mare înseamnă mai mult spațiu pe care poți să te înșiri cu diverse activități. O să vă dau exemplu de două situații în care pe mine unul mă ajută destul de mult un monitor mare.

  1. Pot să îl împart în două jumătăți egale. Pe una să folosesc Microsoft Word și să scriu articole iar pe cealaltă să urmăresc știri, clipuri, astfel încât totul să se vadă decent, nu purici. Monitoarele mici limitează destul de mult capacitatea de a afișa conținut pe ele indiferent de rezoluție. Dacă monitorul este prea mic iar rezoluția prea mare tot nu vei vedea la el.
  2. Pot să fac screen capture la rezoluție 1080p și să am destul de multe aplicații deschise pe desktop. Rezoluția 4K este de mult mai mare de cât 1080p așa că rămâne suficient spațiu pe desktop în momentul în care fac screen capture sau recording pe o suprafață 1080p.

Cum poți crește productivitatea cu ajutorul unui monitor mare

Efectiv când ai de lucrat ceva și ai suficient spațiu, totul decurge mai repede. Luați de exemplu traducerea unui articol. Jumătate de monitor e Word, jumătate e browserul Web, sau jumătate este documentul meu Word și cealaltă jumătate sunt 2 pagini diferite pe net.

Dacă rezoluția te ajută, monitorul te ajută, poți să faci un research și să scrii un articol fără să fii nevoit să muți constant între ferestrele. Când te-ai apucat să muți prin ferestre începi să uiți ideile, te enervezi că uiți unde ai rămas, etc.

Cred că fiecare poate să vadă productivitatea aceasta aplicată la domeniul lui de activitate, nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.