Lenovo IdeaPad 100S-11

Lenovo IdeaPad 100S-11 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri ultra portabile conceput pentru cei ce au nevoie să ducă la capăt sarcini elementare. Designul ușor dar solid în același timp îl recomandă oricui, în timp ce bateria te va ajuta aproape toată ziua.

Da, este un laptop ce rulează un sistem de operare Windows prin prisma unui procesor pe 32 de biți, Intel Atom, dar asta nu-l va opri să ducă la bun sfârșit taskuri elementare. Dacă mai punem la socoteală și prețul atunci cu siguranță discutăm despre un chilipir.Lenovo IdeaPad 100S-11 2

Design și funcții Lenovo IdeaPad 100S-11

Compact, cântărește sub 1 kg. Plasticul nu este cel mai premium material, însă contribuie semnificativ la această greutate redusă. Este un laptop de 11.6 inch, ce are un display cu rezoluție 1366 x 768. Deși nu avem de-a face cu o rezoluție Full HD, ne împăcăm cu ideea că 720p a ajutat la acest preț destul de mic. Unghiurile de vizualizare nu-s grozave așa cum v-ați aștepta, însă era normal, nu putem avea pretenții de la un asemenea dispozitiv.

Laptopul are o memorie internă de 32 GB eMMC din care doar 25 GB liberi. Din punct de vedere al conectivității, discutăm despre 2 porturi USB 2.0 pe laterala din partea dreaptă, un port HDMI și un jack audio. De asemenea, pe laterala din stânga avem un slot 2 in 1 SD –MMC. Bluetooth 4.0 și Wi-Fi 802.11 b/g/n mai sunt întâlnite ca și componente interne.

Procesorul, un Intel Atom Z3735F la 1.33 Ghz își face treaba destul de bine în sarcini elementare de lucru, ajutat de o placă video integrată Intel HD și 2 GB RAM. Fiind un laptop de buget, procesorul este doar 32 biți. Bateria este de-a dreptul impresionantă, discutăm despre peste 11 ore de butonat, respectiv 11:31.

Cu preț atât de mic (167 dolari – 668 RON), Lenovo IdeaPad 100S-11 este unul dintre cele mai interesante ultra portabile de pe piață în acest moment și asta în principal din cauza bateriei excepționale. Evident, și calitatea de construcție este una puțin peste ce oferă clasa din care face parte. Dacă mai punem la socoteală că are Windows 10, e un dispozitiv chilipir.

*articol tradus pe pe PCMag.com. E posibil ca în România să nu fie disponibilLenovo IdeaPad 100S-11 1

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.