Hacker rus face trocuri cu datele furate contra like-uri pe Facebook

 

Să sperăm că nu este și cazul tău. Poate că ai obiceiul să-ți schimbi parola de mail o dată la câteva luni și să te ferești de eventuale atacuri cibernetice. În ultima vreme, s-a descoperit că o persoană din Rusia a reușit să pună mâna pe aproximativ 272 de milioane de conturi de email ce aparțin Mail.ru dar și Google, Microsoft, Yahoo. Este unul dintre cele mai mari furturi de parole din ultimii 2 ani, de la acel atac asupra băncilor din SUA șia retailerilor.

Cum s-a aflat de această minunăție

Totul a ieșit la iveală în momentul în care un hacker rus a ieșit pe rețelele social media spunând că deține peste 1.17 miliarde de conturi sparte.

„Să verifici dacă datele de autentificare sunt furate e o adevărată inginerie”  spun cei de la Hold Security

Ei sunt cei care au cumpărat conturile de la hackerul rus.După achiziție, le-a luat o lună să dea de cap problemei. Ei bine, după ce duplicatele au fost filtrate, au ieșit la iveală 57 de milioane de conturi Mail.ru. Ce e mai interesant este faptul că Mail.ru anunța la final de 2015 că are nici mai mult nici mai puțin de 64 de milioane de utilizatori.

Asta înseamnă că aproape toate conturile acestui provider e-mail au fost sparte. Mail.ru a afirmat că această problemă a apărut strict din cauza utilizatorilor ce au pus parolele foarte slabe, de multe ori username era și parola.

Pe lângă aceste conturi de Mail.ru, au fost afectate și multe de Google Mail, Microsoft Hotmail și Yahoo Mail, alături de câțiva furnizori germani și chinezi de asemenea servicii.

Hackerul care deținea aceste date, ori fără experiență ori prea bogat, a cerut doar 50 de ruble în schimbul miliardelor de conturi. 50 de ruble = 0,6 RON. Da, 60 de bani… Cei care au achiziționat datele au fost cei de la Hold Security, însă nu oricum. Nu numai că au refuzat să dea cei 75 de cenți, 50 de ruble, dar l-au convins pe hacker să dea „comoara” pe câteva like-uri pentru pagina lui de Facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.