În China oricine poate folosi numele iPhone

 

Dacă te vei duce cumva prin China și vei vedea o carcasă de telefon pe care scrie IPhone, așa un pic ciuntit, probabil că nu-i de la Apple ce vezi.

Oricum, înainte să te gândești la o problemă legată de marcă înregistrată, trebuie să știi că acel producător are dreptul să folosească marca potrivit unei decizii recente a Tribunalului din Beijing.

Tribunalul din Beijing a judecat recent un proces dintre Apple și Xintong Tiandi Technology. Apple a dorit ca această firmă să nu se mai folosească de numele iPhone, pe care Cupertino îl deține drept marcă înregistrată încă din anul 2002.

Potrivit Forbes, Apple nu a putut dovedi faptul că iPhone era o marcă foarte populară în China anului 2007 când Xintong Tiandi Technology folosea această denumire în regiune, pentru niște carcase din piele, genți, chestii de-astea.

Apple a anunțat iPhone-ul pe la începutul anului 2007 și l-a lansat pe la finalul anului 2007. În China, iPhone a ajuns la vânzare abia 2 ani mai târziu.

Care este poziția celor de la Apple

„Apple este dezamăgită de decizia Tribunalului de la Beijing. Nu se aștepta să permită Xintong Tiandi Technology să folosească marca IPHONE pentru genți  și carcase de telefoane. Vom încerca să ducem procesul la Curtea Supremă și vom continua să ne protejăm marca cu strășnicie.Am muncit din greu să aducem pe lume cele mai bune produse și vrem să asigurăm clienții noștri că nu vor avea de suferit de pe urma companiile ce vor să profite de numele nostru Spune Apple.

Problema apare în prim plan după al 5-lea an consecutiv de scădere a cotei de piață iPhone.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.