Planul pentru internet ieftin în întreaga lume include sateliți trimiși în cosmos

satelitiCei de la Airbus alături de o companie micuță vor începe să producă sateliți în masă, capabili să trimită semnal Wi-Fi la prețuri foarte mici în întreaga lume. Proiectul va lua naștere în 2018 și include peste 900 de sateliți care vor fi trimiși în orbita inferioară a Pământului astfel încât cei care se află în zone rurale să se poată bucura de internet. Firma parteneră Airbus este OneWeb, firmă ce are o țintă destul de ambițioasă și anume să creeze o singură infrastructură care să acopere întreaga planetă în ceea ce privește furnizarea de servicii de internet. Această rețea va fi disponibilă oriunde oricând, indiferent că pe Terra vor exista calamități naturale sau pene de curent, etc.

Pentru a reuși, acești 900 de sateliți vor trebui duși în cosmos la prețuri foarte avantajoase, fapt ce a condus proiectul către cei de la Airbus. Sateliții vor fi construiți la o fabrică de lângă Centrul Spațial Kennedy din Florida. Cei de la OneWeb spun despre această fabrică faptul că este prima din lume capabilă să producă sateliți în masă, pe bandă rulantă.

„Noua fabrică e un pas uriaș către țelul nostru de a oferi internet foarte ieftin tuturor locuitorilor de pe planetă” spune CEO OneWeb, Greg Wyler.

Primii 10 sateliți, fie care cântărind în jur de 150 kg, au fost deja construiți și sunt supuși testelor în acest moment într-o fabrică din Franța. Adică sunt ușori și se pot produce în masă, dar sunt tixiți cu tehnologie. Aceștia folosesc o combinație de GPS pentru a se poziționa pe orbită corect iar la sol, semnalul va fi captat de niște terminale micuțe pe bază de baterii, ce vor putea fii achiziționate de utilizatori diverși.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.