Mașini fără pilot vor rula pe străzile din Singapore anul acesta

GRTPână la finalul anului 2016, locuitorii din Singapore se vor bucura de o nouă „distracție”: mașini fără pilot. Vehiculele, dezvoltate de o companie numită 2getthere, pot opera autonom indiferent de condițiile meteo, prin intermediul unui sistem de navigație pe bază de repere. 2getthere a semnat un parteneriat cu o companie de transport din Singapore numită SMRT Services, parteneriat prin intermediul căruia va construi și opera vehiculele GRT (Group Rapid Transit) în Asia.

Aceste vehicule GRT pot să transporte până la 24 de pasageri și fac față la un flux maxim de 8000 de persoane / oră / pe o singură direcție. Astfel, e posibil ca traficul să fie mult rarefiat de aceste vehicule fără pilor, lucru pe care tată lumea și-l dorește. În acest moment, traficul prin Singapore este un adevărat coșmar. Deocamdată nu se cunosc date concrete despre acest proiect, adică cifre legate de costurile de construcție sau costurile de utilizare pentru eventualii pasageri.

Cum funcționează GRT

Practic, este ca un lift pe orizontală. Pasagerii se suie ca într-un autobuz și își aleg singuri destinația finală. Dacă sunt 10 persoane care doresc să oprească la 10 stații diferite, GTR va opri la fiecare stație în parte, în ordinea celor mai apropiate bineînțeles. Ca un veritabil autobuz.

Carel van Helsdingen, directorul și fondatorul 2getthere, spune că acest sector asiatic este propice pentru dezvoltarea acestui gen de tehnologii de transport. În următorii ani, Asia va fi foarte mult eficientizată pe acest sector, vehiculele electrice și autonome vor pune stăpânire întregul continent.

Rămâne de văzut când vor apare primele mașini autonome pe străzile din Singapore, folosite bineînțeles la transportul public de persoane. Vom reveni cu un articol în momentul în care vom avea mai multe detalii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.