Câte cuie mai batem în cosciugul Yahoo până să ajungem la ultimul?

YahooYahoo este de vânzare, DIN NOU. De data aceasta se pare că-i groasă rău.

Yahoo a apărut în 1995, în urma colaborării dintre Jerry Yang și David Filo. Aceștia erau doi studenți la Stanford pe acea vreme, punând bazele unui simplu director web. Acel director web se numea Yahoo. La vremea respectivă nu mai exista alt director, Yahoo era singurul și a rămas în top până prin anii 2000.

Cu timpul, Yahoo a devenit mai mult de cât un simplu motor de căutare pentru a face față concurenței celor de la Google. A dat naștere mai multor servicii precum News, e-mail, Messenger care au pierit o dată cu trecerea timpului. Totuși, un singur serviciu de-al lor a ieșit în evidență, Yahoo Sports, serviciu pe care de altfel concurența nu-l are nici în prezent.

Declinul Yahoo a început în 2001 când un tip de la Hollywood, Terry Semel a ocupat poziția de CEO, până prin 2007. Terry a apărut imediat după ce compania Yahoo a cumpărat Geocities pentru 4,6 miliarde de dolari, urmată de compania Broadcast.com cu 5,7 miliarde de dolari. Aceste 10 miliarde de dolari aveau să destabilizeze destul de serios Yahoo.

Problema este că la Yahoo, spre deosebire de Google, au lucrat oameni grei, de renume. Și îți pui întrebarea asta logică: cum naiba niște oameni atât de talentați și atât de buni au reușit să facă atât de puțin? Păi, probabil insistând pe niște servicii deloc folositoare…

Cine va cumpăra Yahoo? Se zvonește că cei de la Verizon dar de ce ar face asta? Păi să nu credeți că doar în România se fac mișmașuri pentru scăpa de taxe… Când va fi de dat bani la stat, cei de la Verizon vor pune lacătul pe Yahoo și nu vor mai da nici un ban…

Așadar, dacă încă folosiți servicii Yahoo, începeți să căutați alternativă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.