Modulul B330 construit de The Bigelow Aerospace va deschide porțile turismului spațial

Bigelow AerospaceÎn următorii 4 ani, vei putea să trăiești bine mersi în cosmos. Bigelow Aerospace și United Launch Alliance au anunțat că au de gând să trimită module locuibile pe orbita inferioară a Pământului în anul 2020. Evident, aceste corpuri vor fi folosite în primă instantă pentru cercetare, dar cu siguranță vor deschide era turismului spațial. Modulul B330 construit de The Bigelow Aerospace va avea peste 3600 metri cubi  ca dimensiune / volum și va fi compatibil cu lipsa gravitației. În timp ce companiile încă se mai gândesc unde anume în cosmos să lanseze aceste module, afirmă că există posibilitatea să le lege pur și simplu de Stația Spațială Internațională.

„Ne gândim la mai multe opțiuni pentru locația modulului B330. Am discutat și cu NASA despre posibilitatea de a-l atașa Stației Spațiale Internaționale. Dacă se va întâmpla acest lucru, Stația Spațială Internațională își va mări volumul cu 30%  și modului va căpăta dublu scop, atât comercial cât și suport pentru testele NASA” spune Robert Bigelow, fondator și președinte al Bigelow Aerospace. Numele real al acestui modul B330 este XBASE – Expandable Bigelow Advanced Station Enhancement.

Pe lângă cercetare, turismul spațial a devenit un subiect destul de fierbinte legat de acest modul. Elon Musk, fondatorul SpaceX, susține faptul că în curând, călătoriile în spațiu vor deveni ceva asemănător călătoriilor cu avioanele din ziua de azi. E destul de lesne de înțeles acest lucru din moment ce sute, mii de oameni s-au înscris pentru o cursă doar dus către planeta Marte.

În primă instanță, modulul ar putea fi poziționat pe orbita inferioară a Pământului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.