Pășește pe Marte cu ajutorul HoloLens

Cei care aleg să viziteze centrul NASA din Florida în vara lui 2016, vor putea să experimenteze o plimbare pe Marte. Nu, NASA nu va pune pe nimeni în costume de cosmonaut și îi va trimite în cosmos prin intermediul unei călătorii fără întoarcere, totul va fi posibil datorită unui parteneriat semnat cu cei de la Microsoft. Folosind headset-ul VR HoloLens, oamenii vor putea să facă un tur virtual al câtorva regiuni de pe Planeta Roșie. Ghid pentru aceste tururi va fi nimeni altul de cât astronautul Buzz Aldrin.

Headsetul Microsoft, numit HoloLens, este disponibil în acest moment doar developerilor. Deocamdată headsetul nu se ridică la înălțimea așteptărilor în ceea ce privește funcționalitatea, alte headset-uri precum Oculus Rift sunt mult peste, însă este capabil să creeze o realitate virtuală ce are la bază pozele trimise de robotul Curiosity, robot ce explorează suprafața planetei Marte din august 2012 și până în prezent.

Când expoziția va fi deschisă publicului în vara acestui an, vizitatorii vor fi întâmpinați de cosmonautul misiunii Apollo 11, Buzz Aldrin. Acesta va avea rolul de a explica celor ce vor parcurge turul virtual chestii științifice legate de planeta Marte.

„Modul în care va fi construit totul va permite vizitatorilor să exploreze planeta Marte într-un mod cum nu s-a mai văzut. Tururile vor simula drumurile pe care robotul Curiosity le-a parcurs pe planetă și vor veni explicații legate de activitatea sa acolo” spune Doug Ellison, producător vizual pentru Jet Propulsion Laboratory ce aparține de NASA.

Această expoziție virtuală a apărut în urma unui parteneriat mult mai mare dintre cele două companii. Microsoft a dezvoltat softuri pentru NASA de ani de zile, softuri care au ajutat la analize și la direcționarea robotului Curiosity pe planeta Marte. De exemplu, unul dintre softurile dezvoltate de Microsoft în parteneriat cu NASA se numește OnSite și face recomandări în ceea ce privește direcția de deplasare a robotului Curiosity.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.