Legenda fotbalului mondial, Pele, dă în judecată Samsung și cere despăgubiri de 30 de milioane de dolari

Pele, jucătorul considerat drept cel mai bun din lume, din toate timpurile, dă în judecată compania Samsung pentru că s-au folosit de imaginea lui într-o reclamă fără să aibă acceptul. Legenda fotbalului mondial a deschis un proces la tribunalul din Chicago, SUA la începutul acestei luni spunând faptul că Samsung ar trebui să-i plătească 30 de milioane de dolari pentru că s-a folosit de imaginea sa într-o reclamă afișată pe prima pagină a ziarului New York Times.

În plângere, Pele a spus faptul că a avut negocieri cu cei de la Samsung pentru promovarea televizoarelor UHD. Nu au ajuns la o înțelegere și au întrerupt negocierile ce nu-și mai aveau rostul. Acum, Pele spune că o persoana care apare în reclama Samsung seamănă la perfecție cu el. Reclama cu pricina mai înfățișa un jucător care pretindea o bicicletă modificată a aceluiași Pele (dribling).

Samsung, ca orice altă companie tech, se folosește deseori de oameni faimoși pentru a promova produsele. De fapt, recent, David Ortiz a făcut ceva reclamă pentru Samsung prin intermediul unui selfie împreună cu Barack Obama, folosind un telefon Samsung. La scurt timp, deși Casa Albă a făcut doar glume că vor interzice selfie-urile, lasă loc de interpretare cum că ar promova compania Samsung.

Totuși, pentru cineva ca Pele, care s-a retras de ani buni, aceste găinării făcute de Samsung cu asemănări izbitoare, pot fi destul de păguboase din punct de vedere financiar. Potrivit Reuters, acuzațiile aduse de Pele includ și pe cea care confirm căreia, datorită asemănării din acea reclamă, Pele va pierde o sumă de bani deloc neglijabilă. Deocamdată, cei de la Samsung nu au făcut nici o afirmație legată de acest subiect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.