Vrei să deschizi o firmă de curățenie la domiciliu? Iată ce trebuie să știi despre acest domeniu

În ultimii ani tot mai multe sunt firmele de curățenie la domiciliu care apar pe piață. Nu e nimic greșit, dimpotrivă, cu cât mai mulți pe piață cu atât mai bine. Concurența naște atât prețuri mici cât și calitate, ceea ce este în beneficiul direct al nostru, clienților. Dar totuși, dacă te bate gândul să deschizi o asemenea firmă, iată câteva lucruri de care ar trebui să ții cont, nu cumva să te ia prin surprindere. O să le detaliez în cele ce urmează.

6 lucruri de ținut cont înainte să deschizi o firmă de curățenie la domiciliu

  1. Ai foarte mare grijă pe cine angajezi. Neapărat să ceri cazierul judiciar pentru că aceste servicii de curățenie la domiciliu presupune deplasarea la casele oamenilor. Dacă ai un angajat care fură, s-a zis cu tine. Și așa oamenii sunt cam reticenți când vine vorba de asemenea servicii, nu contribui și tu suspiciunilor. Mare atenție așadar.
  2. Ia în calcul consumabilele. Când faci curat la tine în casă, nu consumi nimic. Eventual ceva soluții. Atunci când faci curat în casa altuia o să ai nevoie de tone de cârpe bumbac. Musai din bumbac să fie ca să faci și treabă bună. De cât să stai să tai cearșafuri, mai bine cumperi aceste cârpe de la distribuitori autorizați. Să ai în calcul doar acest aspect.
  3. Orientează-te și pe servicii de curățenie birouri, ai fi uimit ce certuri ies prin anumite corporații când vine vorba de desemnarea celor care trebuie să facă curat în birou. Birocraților, corporatiștilor nu le palce să facă curat, mereu vor prefera să plătească pe cineva să se ocupe de chestia asta iar femeia de serviciu e demodată rău.
  4. Nu miza pe publicitatea online dacă nu oferi servicii în București. Dacă ai o firmă de curățenie la domiciliu și trebuie să cureți case prin Drobeta Turnu Severin, trebuie să apelezi la idei de promovare creative, aplicabile la fața locului. Poți face ceva site de prezentare online, cu investiții minime SEO și cam atât.
  5. Intră pe piață cu calitate nu cu prețuri mici. Foarte multă lume face greșeala să creadă că în curățenie, prețul mic este cel care aduce clienții. Nici vorbă, e nevoie de calitate în acest domeniu pentru că românii sunt obișnuiți să facă lucruri de mântuială. Dacă crezi că poți să oferi calitate mai mare de cât a concurenței, nu ezita să încerci.
  6. Nu porni la drum cu gândul de păcăleală pentru că așa fac majoritatea firmelor deschise peste noapte. Trebuie să fii serios și să oferi exact serviciul pentru care lumea plătește. Nu încerca să ascunzi anumite lucruri și fii cât mai transparent cu clienții tăi. Nu te baza pe ideea că „lasă că oricum nu vede ce facem noi că nu e acasă…”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.