Google lucrează la un proiect cu care să facă concurență Amazon Echo

Cred că toată lumea cunoaște celebra boxă Bluetooth a celor de la Amazon, numită simplu Echo. Aceasta s-a bucurat și se bucură de un real succes, fiind în topul vânzărilor prin Statele Unite. Totuși, să nu uităm de faptul că cei de la Google sunt mereu în expansiune atunci când vine vorba de internet sau gadgeturi. Acum, aceștia caută să aducă pe piață un competitor pentru Amazon Echo.

Când cei de la Google au lansat routerul OnHub, care suportă protocoalele proprii Thread și Weave, Bluetooth 4.1 și are o formă destul de interesantă, nu au rupt gura târgului. Ei bine, asta nu a însemnat că gigantul Google s-a lăsat păgubaș. Nu are de gând să se resemneze și să lase pe cei de la Amazon să își facă de cap.

Deocamdată nu există detalii exacte legate de acest proiect al celor de la Google, însă cu siguranță va încorpora cumva Google Now. Cred că ar fi bine să se apropie de clienți cu ceva mai multă personalitate, să introducă și ei ceva de genul Amazon Alexa ori Apple Siri.

Proiectul va fi dezvoltat de Google, nu de Nest Labs care face parte acum din grupului Alphabet. Nest Labs s-au implicat în construcția Amazon Echo. Nu știm de asemenea nici când anume va fi lasnată boxa celor de la Google. Este destul de posibil să apară ceva detalii despre acest dispozitiv la conferința Google I/O din luna mai a acestui an. De asemenea, s-ar putea să avem parte de o surpriză și să vedem un dispozitiv care va putea lucra împreună cu Chromecast și routerul OnHub.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.