După circul cu FBI, Apple își va construi propriile servere

Îngrijorările celor de la Apple după circul cu FBI în urma căruia trebuiau să pună la dispoziție departamentelor guvernamentale căi de a sparge softul iOS, au dus la o decizie destul de interesantă. Apple își va construi propriile servere pentru a stăpâni mai bine securitatea și encripția.

Care este raționamentul acestei decizii?

Este posibil ca și alții să aibă acces la aceste servere chiar înainte să fie finalizate?

Este o practică destul de des întâlnită ca NSA să interceptate serverele în momentul livrării și să le atașeze cipuri și softuri 3rd party astfel încât să poată fi accesate și vulnerabile.

Într-un moment, Apple chiar desemnase oameni care să facă poze plăcilor de bază și să noteze fiecare cip de pe placă, făcând o listă apoi cu acestea și explicând de ce sunt montate acolo. Construcția propriilor servere ar trebui să fie cea mai sigură metodă prin care cei de la Apple scapă de grija atașării de dispozitive de către NSA în timpul livrării.

Să fie doar paranoia generalizată a celor de la Apple? Ei bine, nu prea… Un alt raport as cos la iveală zilele trecute un oarecare Proiect McQueen prin care Apple construiește în mod tainic propriile data centres în jurul lumii. Încearcă să se izoleze din ce în ce mai bine de mediile ce prezintă riscuri de securitate ce nu pot fi controlate.

Deși aceste proiecte par să tragă compania într-o direcție, pe altă parte apar contractele dintre Apple și Google Cloud, contracte ce au ca scop iCloud. Deci, ori Apple își ia jucăriile și se refugiază în munți, ori ce are de gând?

Pentru iCloud, Apple semnase contracte chiar și cu China Telecom pentru a stoca datele utilizatorilor pe serverele lor, încercând să îmbunătățească fiabilitatea iCloud pe piața chineză.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.