fail0verflow a reusit sa instaleze si sa ruleze Linux pe o consola PS4

E posibil ca o consola Ps4 sa ruleze Linux? Desi pana acum parea sa fie doar o gluma raspandita pe internet iata ca acum este un lucru cert. consolele sunt calculatoare intr-o forma diferita , asa ca era doar o notiune de timp pana cand cineva va reusi sa instaleze si sa ruleze alte programe, sisteme de operare, aplicatii fata de cele default.

PS4 este renumit pentru procedeul de modare cu care putea fi hackuit, insa la inceputul lunii decembrie a suferit si procedeul de “jailbrake”. Acest procedeu permite celor cu console modificate sa ruleze orice, de la jocuri piratate pana la aplicatii software din cele mai diverse.

Ducand un pas mai departe hackingul pe console, fail0verflow a reusit sa transforme o consola Ps4 intr-un calculator ce ruleaza sistemul de operare Linux. Desi va mai trece apa pe Dunare pana cand acest procedeu de jailbrake sa poata fi inteles de mase, e un prim pas. Cu timpul va deveni probabil ceva destul de banal.

Potrivit Engadged, cei de la fail0verflow au exploatat un bug Webkit pentru a avea acces la diferite parti ale consolei, cele care gazduiesc sistemul de operare Sony Orbis. Versiunea de Linux instaurata este FreeBSD si functioneaza doar pe consolele cu versiunea 1.76, o versiune destul de veche de altfel daca stam sa ne gandim ca in ziua de azi PS4 a ajuns la versiunea 3.11.

Cei de la Sony afirma ca au patchiut  bugul WebKit, insa cine stie ce surprize vir mai avea pe viitor de la grupul fail0verflow.

Ca distractia sa fie maxima in timpul prezentarii, un joc Game Boy Advance a fost jucat pe aceasta consola PS4 hackuita. (Pokemon).

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.