AT&T renunta la contractele pe 2 ani

Incepand cu data de 8 ianuarie, AT&T renunta la contractele pe 2 ani. Vestea a fost trimisa printr-un memo intern angajatilor si bineinteles ca nu a durat mult pana sa ajunga in presa. Dupa prima saptamana din ianuarie, clientii noi ce vor dori un telefon vor fi nevoiti sa plateasca pretul intreg al dispozitivului cash sau in rate, alaturi de un abonament AT&T.

In acest memo, AT&T numeste mutarea drept “un efort de simplificare al preturilor”. Intr-o declaratie pentru PCMag, operatorul de telefonie mobila a spus ca majoritatea clientilor oricum au optat de mult pentru aceasta varianta, respectiv de a achita in rate dispozitivul. Pe piata locala, RCS-RDS este unul dintre operatorii ce vin cu o asemenea posibilitate pentru clientii sai Digi Mobil.

Schimbarea nu se aplica si clientilor business care au optat si pentru un serviciu wireless. Potrivit celor de la Engadget, schimbarea va avea loc nu doar pentru smartphones, ci si pentru telefoanele clasice si este neclar daca vor fi incluse si ceasurile inteligente si tabletele.

Mutarea nu este prea surprinzatoare  tinand cont de faptul ca AT&T in iunie a incetat sa mai ofere contracte pentru telefoanele inteligente vandute prin Best Buy si Apple. In plus, reteaua numarul 1 din SUA Verizon a renuntat de asemenea la contractele pe doi ani in luna august 2015. T Mobile a fost printre primele care a renuntat la ele si acest lucru s-a intamplat in 2015.

Ca sa va dam si exemple concrete, cei care opteaza pentru AT&T Next, pot plati dispozitivul in 30, 24 sau 20 de rate.  Daca se plateste in avans 30% din valoarea dispozitivului, poti sa achiti restul in 28 de rate egale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.