Ai nevoie de un laptop ieftin? Iata ce trebuie sa stii atunci cand cumperi unul

Preturile pentru laptopurile low end in Romania incep de pe la 700 de lei sau mai bine zis 150-155 de dolari, cu tendinta de a scadea odata cu deschiderea sezonului pentru cumparaturi. Inainte sa cumparati un laptop ieftin, trebuie sa intelegeti faptul ca acestea sunt ieftine din cauza faptului ca specificatiile au fost reduse destul de mult. Nu va asteptati la cine stie ce de la asemenea produse.

Sistemul de operare al unui laptop ieftin poate sa fie Windows 10, daca aveti norocul sa cumparati un laptop ieftin cu licenta de Windows 10 a dat norocul peste voi, intrucat licenta separat mai costa cateva sute de lei. Display-ul unui laptop ieftin nu da pe-afara de performanta, asa ca trebuie sa va multumiti cu rezolutii de genul 1366×768 sau chiar mai rau, 1280×800 pixeli. In nici un caz nu se apropie de 1080p cum au laptopurile de top. De exemplu nu vei putea sa vezi clipuri HD pe Netflix intrucat acelea necesita un display 720p.

Cat despre Hard Disk, sa nu va asteptati la ceva SSD. In cel mai bun caz o sa primiti un hdd de 250 gb sau chiar 500 daca aveti bafta. In nici un caz mai mult de 500 gb. Memoria RAM, maxim 4 gb dar este suficient. Nu aveti nevoie de mai mult. Daca va cumparati un laptop low end si aveti nevoie de mai mult de 4 gb ram, ceva nu-i in ordine.

Acum am ajuns si la procesor, aici asteptati-va la ceva Celeron de 2 Ghz sau AMD A4/A6/A8. Procesoarele Celeron sunt putin mai puternice, dar cele AMD au integrata o palca video ceva mai bunicica. Daca ai nevoie de un laptop low end pentru office, probabil ceva Celeron e suficient. Cat despre porturi, au inceput sa apara USB 3 in cele low entry, insa USB Type C este inca departe.

One Response

  1. Razvan Dec 28, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.