iOS 9 va sterge temporar aplicatii pentru a face loc update-ului

Daca incerci sa descarci un update dar nu ai suficient spatiu, Apple o sa stearga temporar aplicatiile din telefon pentru a elibera spatiu. Banuiesc ca toti am fost la un moment dat nevoiti sa stergem poze sau aplicatii doar pentru a instala un update iOS, nu? Ei bine, e o problema destul de comuna pentru cei care au dispozitive Apple de capacitate mica, respectiv de 16 gb, iPhone sau iPad.

Din fericire, cei de la Apple s-a gandit la o solutie pentru a rezolva aveasta problema. Developerii testeaza deocamdata cea de-a doua varianta de beta a iOS 9, lansata saptamana aceasta. In timpul testelor, acestia au implementat o functie noua care-i va ajuta pe useri sa instaleze update-uri ale sistemului de operare chiar daca nu au spatiu suficient pentru instalare in telefon.

Dupa cum puteti vedea si in imagine, daca descarci un update de soft dar nu ai suficient spatiu, Apple va sterge temporar aplicatiile pentru a face loc instalarii propriu-zise. Nu aveti grija, aplicatiile nu vor fi sterse pentru totdeauna, ci doar temporar. Aceste aplciatii sterse temporar vor fi instalate inapoi dupa ce update-ul se va termina de efectuat.

Oricum, iOS 9 ar trebui sa fie un update mult mai mic de cat versiunile trecute. In timp ce iOS 8 “cantarea” nici mai mult nici mai putin de 4.58 GB, iOS 9 va avea doar 1.3 GB, ceea ce va facilita instalarea mult mai rapid.

iOS 9 va ajunge la toata lumea in aceasta toamna ca un upgrade gratuit, probabil cot la cot cu noul iPhone ce urmeaza sa fie lansat. Cea mai interesanta caracterisitca ce mi-a sarit in ochi in ceea ce priveste noile functii iOS9 este cea de split screen multitasking ce va permite folosirea a doua aplicatii in acelasi timp, pe un ecran impartit in doua parti egale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.