Lenovo anunta prima tableta cu noua generatie Atom CPU : ThinkPad 10

Lenovo dezvaluie in aceasta seara ThinkPad 10 ce foloseste noul procesor Intel Atom. Adresat domeniului business, ThinkPad 10 suporta ambele procesoare de noua generatie, Atom X5-Z8500 sau Atom X7-8700. De ce conteaza atat de mult acest procesor? Ei bine, procesorul Atom a fost si este in continuare unul dintre putinele procesoare ieftine ce puteau fii integrate in tabletele low cost. Astfel, noua gama de procesoare Atom, vor oferi userului o experienta cat mai apropiata de un PC real, nu doar pentru o tableta.

Cei care cauta solutii accesibile ca si pret, sa faca bine sa uite de ThinkPad 10 deoareceva va avea un pret asemanator tabletei Microsoft Surface 3.

Configuratia exacta nu a fost facuta publica de cei de la Lenovo, dar avem un model tipic de tableta de 10.1 inch cu un procesor de maxim Atom X7-8700, cu o rezolutie 1920 x 1200, Gorilla Glass 3, 802.11ac, Bluetooth 4, module 3G sau 4G in functie de tara unde se va vinde. Ca si porturi, trebuie sa mentionam Micro-HDMI 1.4, Micro-Sd si USB 3.

Foarte important, pentru cei care iubesc pen-urile, ThinkPad 10 va veni cu un stylus cu toate ca veti fii taxati cu 40 de dolari in plus pentru acesta. Cam scump, dar cine isi doreste calitate nu se uita la bani, nu? ThinkPad 10 va fii disponibila din aceasta vara, ceea ce inseamna ca va fii livrata direct cu Windows 10. Evident, sunt doar zvonuri, nimic concret.

Asteptam cu nerabdare aceasta tableta in teste sau pur si simplu in magazinele din Romania. Cei de la Lenovo incep sa scoata niste produse din ce in ce mai interesante chiar daca unele se adreseaza unui public destul de restrans. Acestia reusesc sa fie un pion destul de important pe piata tehnologiei mobile smartphone si tablete.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.