LG si monitorul Thunderbolt 2 compatibil 4k

Pana acum, nu au existat monitoare 4k care sa sa poata fi montate cu cabluri Thunderbolt, insa LG s-ar putea sa rezolve aceasta problema cu un nou monitor anuntat ieri. Este vorba despre monitorul LG 31MU97Z, de 31 de inch, primul monitor 4k cu porturi Thunderbolt 2. Rezolutia este bineinteles de 4096 x 2160 pixeli.

Cei care cumpara acest monitor vor putea sa il conecteze direct la calculator, fara sa mai fie nevoiti sa umble dupa adaptoare HDMI sau DisplayPort. Cu toate acestea, cei de la LG nu au anuntat inca pretul cu care acest monitor va putea fii cumparat. Majoritatea calculatoarelor MAC au porturi Thunderbolt, insa cei de la LG nu se garbesc sa anunte daca acest monitor a fost lansat pe piata special pentru aceasta categorie de utilizatori. In plus, porturile Thunderbold pe placile de baza ale calculatoarelor normale exista de multa vreme.

Discutam despre MAC pentru ca in ultima vreme, tot mai multi utilizatori se plang de faptul ca pe piata nu prea exista monitoare 4k compatibile cu Thunderbolt, in special utilizatorii de MAC Pro desktop, respectiv cei care lucreaza in domeniul graficii de print sau film.

Acest monitor LG 4k suporta o adancime a culorii de 10 bit si are 2 boxe interne de cate 5 watt fiecare, apartinand Maxx Audio. De asemenea, sa nu uitam de cele doua porturi Thunderbolt.

Thunderbolt 2 iese in evidenta prin viteza incredibila de 20Gbps si este de doua ori mai rapid de cat USB 3.1. pe alta parte, Thunderbolt 2 este foarte scump si in momentul de fata, exista foarte putine periferice compatibile cu el, din care cele mai multe sunt pentru stocare sau multimedia.

Tehnologia avanseaza mereu, continuu si sustinut. Odata cu trecerea timpului vor exista si periferice pentru toate tipurile de porturi, fara indoiala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.