Review mouse Logitech M525

Logitech M525 este unul dintre mausii office destul de scumpi. Nu stiu cati dintre noi am fi de acord sa dam 200 de lei pe un maus, insa logica spune ca in spatele unui pret mare se afla performanta combinata cu calitatea. Cei care au avut de-aface pana acum cu perifericele Logitech si-au dat seama deja ca sunt de calitate, atat cele pentru office, cat si cele pentru gaming.

Daca cu mausii de gaming nu am prea avut de-a face (m-am lasat de Counter-Strike in urma cu 2 ani), cu mediul office am tot avut de impartit cate ceva. Ei bine, in perioada cand aveam laptopuri simteam nevoia sa am un mouse wireless pe care sa il pot trambala dupa mine atunci cand ma deplasez si cu laptopul. Am mers la Carrefour si am cumparat un mouse ACME. Am dat pe el vreo 80 de lei si am constatat ca i se duce cam repede bateria. Practic trebuia sa le schimb saptamanal si chestia asta ma scotea din minti.

Satul de cumparat baterii, am cumparat un mouse Logitech M525 fiind vrajit de ceea ce scria pe ambalaj: bateria tine 3 ani… WTF!!! Cum sa tina doua baterii la un maus 3 ani? Am zis sa fac o incercare si daca bateriile tin mai mult de perioada de acceptare a returului, il opresc. Tineti-va bine, caci urmeaza bomba: l-am cumparat in august si acum suntem, la final de ianuarie. Bateriile tin de 6 luni si nu dau semne de oboseala, asa ca s-ar putea sa fie adevarat ce scrie pe cutie. Bine, oricum eu sunt sceptic… Nu cred ca tin 3 ani nici daca sunt magice, insa la un an ma astept sa tina.

Pot spune ca in cele 6 luni am folosit mausul cam 16 ore pe zi, 15 zile pe luna. Asta inseamna undeva la 8 ore pe zi de butonat. Deci 8 ore pe zi si au trecut 6 luni cu bateriile standard, nici macar nu am bagat altele mai noi Duracell sau ceva de genul. Stiti cum e cu bateriile, daca stau in magazin mult timp nu mai scoti din ele cine stie ce. Acestea fiind spuse, sa trecem la PRO si CONTRA:

PRO:

  • Bateriile tin foarte mult. Al meu are 6 luni de functionare and still counting…
  • Calitate de constructie buna, nu da senzatie de chinezarie ieftina
  • Greutatea si dimensiunile perfecte pentru un mouse office wireless
  • Loc special de transportat reciverul in interiorul carcasei, n-ai cum sa il pierzi.

CONTRA:

  • Rotita de scroll e foarte sensibila
  • Nu are buton pentru reglarea DPI, exista un soft ce se poate descarca de pe pagina lor, insa nu e cine stie ce.
  • Pretul destul de mare, insa cine vrea un soarece in greva goamei, incapabil sa toace o plasa de baterii pe an, cu siguranta il va gasi util.

Per total, eu zic ca merita banii iar in cazul lui pretul mare se justifica in calitatea si in longevitatea bateriei. O sa revin cu amanunte in momentul in care o sa ma lase bateriile, ca sa stiti exact cat tin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.