Cum alegem monitorul perfect?

In secolul in care traim, toata baza se pune in calculatoare. Ele sunt cele care ne usureaza munca in fiecare zi si cu ajutorul lor reusim sa avansam ca si societate zi de zi. Calculatorul trebuie sa ne faca viata mai usoara si pana acum reuseste cu brio sa faca acest lucru. Calculatorul este un ansamblu format dintr-o unitate centrala si un monitor. Unitatea centrala este responsabila cu calculul iar monitorul cu afisarea calculului in sine sau a rezultatelor.

In ultimii ani, tehnologia a avansat destul de mult. Ganditi-va putin la calculatoarele din anii 80 si la cele contemporane. In mai putin de 40 de ani evolutia este incredibila. Monitoarele au evoluat si ele odata cu tehnica de calcul, nu aveau cum sa ramana in loc, la acelasi nivel. Astazi, ansamblul calculator – monitor este o adevarata opera de arta, incepand cu puterea de procesare si terminand cu aspectul, cu designul.

Cum alegem monitorul perfect?

Monitorul trebuie ales in functie de necesitate si de scop. Daca lucram in domeniul graficii sau a publicitatii – print –mass media, vom avea nevoie de un monitor care sa redea cat mai aproape de adevar culorile pe care le desenam. Profesionistii au nevoie de monitoare Dell care sa ii ajute sa fie cat mai aproape de produsul imprimat.

Dimensiunea este din nou un factor important in alegerea monitorului. Eu prefer monitoarele de 22 -23 de inch. Cele de 19 mi se par prea mici iar cele de 24 mi se par prea mari. Tehnologia display-ului LCD sau LED nu prea mai conteaza, caci LCD-urile sunt pe cale de disparitie. Consumul de curent necesar unui monitor LED este mult mai mic de cat al unui LCD, asa ca in scurt timp nu cred ca vom mai gasi LCD in magazine. Caliatatea culorilor este data de panou, care poate fi TN, IPS, PLS, enumerate bineinteles crescator calitatii. Panourile TN sunt cele mai ieftine si au unghiuri de vizualizare execrabile iar panourile PLS sunt folosite in domeniul PRO. Panourile mai sunt mate sau lucuiase, in functie de preferintele fiecaruia. De retinut este faptul ca afara sau in camerele cu multa lumina, monitoarele cu panouri lucioase devin aproape inutilizabile datorita reflexiilor.

Pretul pentru monitoare difera in functie de calitate si dimensiune. Cu cat doresti un monitor care sa redea mai corect culorile si mai aproape de adevar, cu atat vei plati mai mult pentru el. La fel si pentru dimensiune, unde cele mai scumpe monitoare sunt cele de 29 – 30 inch. Gasiti monitorul perfect pe stradait.ro, unul dintre putinele site-uri din Romania capabile sa furnizeze numai electronice de calitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.