Cat de fiabila este o imprimanta laser?

Din pacate, romanii merg pe ideea de ieftin si mult, fac rabat la calitate si de foarte multe ori au de pierdut din aceasta pricina. Imprimantele dupa cum stiti, sunt impartite in doua mari categorii: 1. Inkjet – folosesc tusuri lichide pentru a imprima si 2. Laser – folosesc un praf numit tonner pentru a imprima. Mai ieftine sunt imprimantele inkjet, cele cu cerneluri si bineinteles ca ele sunt in topul preferintelor romanilor. Din pacate, doar aparent sunt ieftine, caci per total, sunt destul de costisitoare daca stam sa ne gandim la cartusele de unica folosinta. E drept, romanul incarca acel cartus de inca 5 ori dupa ce se consuma, contrar recomandarilor producatorului, insa asa e la noi in tara… Tragem pe ele pana nu mai misca.

Imprimantele inkjet sunt bune atata timp cat nu ai volum de imprimat. Pentru cateva pagini pe saptamana sunt destul de bune. Problema cu ele apare atunci cand ai de printat 100 de pagini – se termina cartusul. Se incarca cu seringa desi te manjesti din cap pana in picioare, insa nu ai garantia ca va si functiona. Cartusele inkjet pot sa cedeze oricand. Nu e o regula ca se pot incarca de 4 ori sau de 10 ori. In plus, odata cu trecerea timpului buretele din aceste cartuse se usuca si nu mai retine cerneala. Cu toate ca vrei sa incarci cartusul, nu vei putea sa bagi in el de cat 2 ml de tus, pentru vreo 20 de pagini maxim… Apoi din nou te faci ca porcul pe maini incercand sa mai pui 2 ml in el… Si tot asa. E o intreaga bataie de cap de care o imprimanta laser te scuteste.

Care sunt avantajele pentru imprimanta laser?

  • Fiabilitatea este cel mai important atu al unei imprimante laser. Isi face treaba fara sa fii nevoit sa schimbi cartuse, sa le umplii, sa cumperi accesorii sau alte lucruri.
  • 2000 de pagini dintr-un singur cartus suna destul de promitator. Dupa ani buni de inkjet, as renunta oricand la ele in favoarea unui cartus care sa ma tina 2000 de pagini.
  • Usor de intretinut. Cand s-a golit cartusul, pui altul in loc si cu asta basta. Nu trebuie sa te manjesti pe maini ca la imprimantele inkjet.
  • Consum redus de energie. Desi par sa aiba incorporate o tehnologie care “arde” textul pe coala, imprimantele laser consuma foarte putina energie electrica.

Desi imprimantele laser sunt mai scumpe, pe termen lung sunt mai economice de intretinut. Aveti aici o imprimanta pe care eu unul o folosesc de ceva timp si sunt foarte multumit de ea. O puteti comanda pe printcard.ro, unul dintre principalii furnizori de echipamente de birou din Romania.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.