Cautari avansate si trucuri Google

Cred ca toata lumea conectata la internet stie ce inseamna Google si ce face mai exact. Cel putin in partea asta de lume care contine si Romania, Yahoo si Bing sunt aprope inexistente pe partea de “search”. Daca Yahoo este popular in ceea ce priveste mailul si messenger-ul, Google detine suprematia in ceea ce priveste mail-ul si bineinteles motorul de cautare.

Atunci cand cauti pe Google un anumit produs, loc, raspuns la intrebarea ta, trebuie sa introduci cateva cuvinte pentru a obtine cautari relevante. Astazi o sa punctam cateva moduri diferite de a cauta raspunsuri pe Google, moduri despre care nimeni nu prea a auzit.

 1. Excludere cu simbolul minus (-). Exemplu: excursie in Amazon -kindle va exclude din rezultate absolut tot ce tine de produsul Amazon folosit pentru ebook-uri. E clar ca daca vreau sa ma duc in excursie in Amazon nu vreau sa gasesc mii de rezultate ce contin firma Amazon.com.
 2. Cautarea exacta folosind ghilimelele. Atunci cand punem in ghilimele cuvintele, rezultatele cautarii vor contine cuvintele puse in ghilimele exact in acea ordine, nimic in plus sau in minus. Exemplu: “review Samsung Galaxy s5”
 3. Cautarea in interiorul unui site. Aceasta cautare va aduce utilizatorului doar rezultate de pe site-ul cu pricina. Exemplu Galaxy S5 site:emag.ro
 4. Cautarea doar in titlul articolelor: review Galaxy S5:Samsung, Google va returna cautari care contin doar Samsung in titlul articolelor.
 5. Cautarea in link cu ajutorul termenilor inurl: si allinurl: va returna doar rezultate ce contin in link cuvintele dorite.
 6. Cautarea de imagini “retro image search”. Cu alte cuvinte, uploadezi o poza despre care nu cunosti mare lucru si Google o analizeaza, oferindu-ti rezultate care crede el ca ar contine ceva apropiat de poza ta. Ca sa faci acest lucru trebuie sa accesezi Google pe parte de Imagini si sa dai click pe iconita aparatului foto din search bar.
 7. Matematica complexa direct in search box… Se pare ca Google nu este doar un motor de cautare, ci si un calculator super performant. Va rezolva problemele de matematica in doar cateva secunde. Aviz copiilor… Exemplu: sin(x)/(y*(-3))
 8. Cautare dupa tipuri de fisier. Exemplu file:pdf
 9. Afla timpul probabil. Exemplu: weather Drobeta Turnu Severin, Romania
 10. Ciudatenii pe care va las singur sa le verificati, eu nu va zic ce fac
 • “askew” sau “tilt” – “unaskew” sau “untilt”
 • “Festivus”
 • “do a barrel roll”
 • “z or r twice”
 • “Google in 1998”
 • “zerg rush”

Sunt sigur ca va veti juca cu acesti termeni ciudati de cautare minute bune, cum am facut si eu de altfel. Daca mai cunoasteti si altii nu ezitati sa ii lasati in comentarii la acest articol.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.